Κρύβει χρυσάφι το report της Euroxx για την ΟΤΟΕΛ- Γιατί πουλάει ΜΠΕΛΑ η Fidelity (15/1)

ΚΡΥΒΕΙ ΧΡΥΣΑΦΙ TΟ REPORT ΤΗΣ  EUROXX ΓΙΑ AUTOHELLAS  ΜΕ ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟ ΤΑ 10.00€

  • ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ JUMBO H FIDELITY

 

Φίλοι μικρομέτοχοι, χθες είδε το φως της δημοσιότητας το report της EUROXX για την AUTOHELLAS με νέα τιμή στόχο τα 10€ από τα 8.07€. Κατ’ αρχάς πρέπει να επιβραβεύσουμε την EUROXX γιατί ασχολείται με μετοχές πλην των κλασσικών πολυφορεμένων.

Στην περίπτωση της AUTOHELLAS όμως της πήρε 2 χρόνια !!!!! για να επανέλθει από το πρώτο report που έβγαλε με τιμή στόχο τα 8.07€.

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε επισημάνει ότι ο αναλυτής της EUROXX ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΤΑΝ να αναβαθμίσει την μετοχή της AUTOHELLAS επειδή θα μείωνε το WACC.

Βλέπετε, είχε προηγηθεί πριν 2 μήνες το report της EUROXX για τη μετοχή της ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τιμή στόχο τα 2.70€ χρησιμοποιώντας για WACC (Μεσοσταθμικό Κόστος Κεφαλαίου) 7% και g (growth) 1%. Αυτό είναι που ανάγκασε τον αναλυτή μετά από 2 χρόνια να βγάλει ένα 4σέλιδο report για την AUTOHELLAS.

Φίλοι μικρομέτοχοι, ο αναλυτής δεν έβαλε WACC 7%, άλλο και τούτο, αλλά 7.3%. Χαλάλι, δεν πειράζει. Αυτό όμως που ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ είναι ότι χρησιμοποιεί για την AUTOHELLAS g (growth) = 0%.

Δηλαδή δεν βλέπει καμία ανάπτυξη για την AUTOHELLAS ενώ για την ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ βλέπει μεγάλη και χρησιμοποιεί για g (growth) 1%. Δυστυχώς για αυτόν, η αγορά του έδωσε τεράστιο χαστούκι. Ενώ έδωσε τιμή στόχο τα 2.70€ για την ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ, για δεύτερη φορά απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια να γίνει placement.

Είπαμε πουλήσατε, φύγατε από την AUTOHELLAS, πήρατε προμήθεια για το placement, κερδίσατε και από τη μετοχή αλλά βρε παιδάκι μου μη μας ταΐζετε σανό.

Φίλοι μικρομέτοχοι, οι ποιοτικοί ξένοι θεσμικοί δεν τρώνε κουτόχορτο. Δεν περιμένουνε ούτε εμάς ούτε την EUROXX ούτε την EUROBANK. Αυτοί ξέρουν καλύτερα. Πάμε τώρα στο ζουμί του report. Όπως σας έχουμε πει πολλάκις, πρέπει πάντα μα πάντα να ξεκοκαλίζετε τα εκάστοτε report. Η σελίδα 4 (βλέπε πίνακα παρακάτω) κρύβει το μεγάλο ΜΥΣΤΙΚΟ  του  report.

Όπως μπορείτε να δείτε από τον πίνακα, αν χρησιμοποιήσουμε WACC 7.3% και (growth) 1% όπως χρησιμοποίησε στην ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ η τιμή στόχος πάει στα 12.38€. Άλλο 12.38€ και άλλο 10€. Φυσικά, αν είστε λίγο πιο παρατηρητικοί, αν χρησιμοποιήσουμε WACC 6.8% που αν αξίζει η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ 7% εμείς θεωρούμε ότι η AUTOHELLAS αξίζει σίγουρα 6.8%, με g (growth) 1% η τιμή στόχος που δίνει το μοντέλο του αναλυτή είναι 13.85€ !!!!!

Με χθεσινό κλείσιμο της AUTOHELLAS τα 7.44€, αυτό μας δίνει μια προσδοκώμενη απόδοση της τάξης του 86.16%. Αν είστε λίγο παρατηρητικοί θα δείτε ότι αυτή η τιμή στόχος πιστοποιείται και από τον δείκτη EV/EBIT που η AUTOHELLAS παίζει με ένα discount  54% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του κλάδου.

Όσοι είχαν διαβάσει το παλαιότερο report του αναλυτή 20σέλιδο και διαβάσουν το χθεσινό 4σέλιδο θα καταλάβουν ότι ο αναλυτής έκανε αγγαρεία. Δεν πειράζει όμως, όποιος/α έχει όρεξη να ψάξει το report βγάζει λαβράκια.

Πάμε τώρα σε ένα θέμα που συζητείται εντόνως στην αγορά…

Την κίνηση της FIDELITY να πουλήσει JUMBO και να αγοράσει AUTOHELLAS. Μάλλον ο διαχειριστής της FIDELITY δεν συμβουλεύεται τον αναλυτή της EUROXX. Η FIDELITY από τα 20€ μέχρι και τα 18.5€ έχει πουλήσει το 1.58% της JUMBO. Συγκεκριμένα, από 13.18% που είχε έπεσε στο 11.60%. Πραγματική σκοτοδίνη έχει λούσει την αγορά γιατί η FIDELITY έχει μεγάλο κέρδος και αν αποφασίσει να μηδενίσει τη θέση της το χαρτί θα δεινοπαθήσει.

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα μηδενίσει τη θέση της η FIDELITY αλλά πολύ εύκολα μπορεί να φτάσει μέχρι το 10.1% πουλώντας ένα ακόμα 1.5% της εταιρείας. Φίλοι μικρομέτοχοι, όπως αντιλαμβάνεστε την FIDELITY την θέλεις αγοραστή στη μετοχή σου και όχι πωλητή για να κοιμάσαι ήσυχα τα βράδια. Εμείς πιστεύουμε ότι η FIDELITY πράττει πολύ σωστά. Κλειδώνει τα κέρδη της και μειώνει το ρίσκο της.

Φίλοι μικρομέτοχοι εδώ να σας θυμίσουμε ότι η EUROBANK EQUITIES με report της στις 17 Δεκεμβρίου 2019 έδωσε τιμή στόχο για την JUMBO τα 20.30€. Φυσικά, όσοι είναι αρκετά παρατηρητικοί θα είδαν ότι αυτή η τιμή στόχος δίνεται με g (growth) 1%, πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας, αλλά με WACC 8.6%, πολύ συντηρητικό κατά τη γνώμη μας. Τώρα, αν είστε λίγο παρατηρητικοί, ο αναλυτής μας λέει ότι εάν το WACC πέσει στο 7.5% η τιμή στόχος πάει στα 22.7€. Δηλαδή, αν πέσει στο 7% η τιμή στόχος πάει περίπου στα 24.10€.

Με τιμή τα 18.70€ η JUMBO έχει μια κεφαλαιοποίηση 2.54 δις ευρώ. Με βάση τις εκτιμήσεις του αναλυτή, η JUMBO παίζει με ένα EV/EBITDA 2020e = 8 και θα έχει μια μερισματική απόδοση 3.1%.

Φίλοι μικρομέτοχοι, στα 7.40€ η AUTOHELLAS έχει μια κεφαλαιοποίηση 362 εκ ευρώ και με βάση τις εκτιμήσεις του αναλυτή της EUROXX παίζει με ένα προσδοκώμενο EV / EBITDA 2020e = 4.2. Με ένα εκτιμώμενο μέρισμα 0.40€ με βάση τα κέρδη του 2019, μας δίνει μια προσδοκώμενη μερισματική απόδοση της τάξης του 5.4%.

Όπως αντιλαμβάνεστε φίλοι μικρομέτοχοι, ο διαχειριστής της FIDELITY αποφάσισε ότι η μετοχή της AUTOHELLAS έχει καλύτερο προφίλ ρίσκου/απόδοσης σε σχέση με την JUMBO.

Φίλοι μικρομέτοχοι, η αριθμητική είναι με το μέρος του. Η AUTOHELLAS θέλει μια άνοδο 86.16% για να πιάσει την τιμή στόχο με WACC 7% και g (growth) 1%.

Ενώ η JUMBO χρειάζεται μια απόδοση της τάξης του 33.89% για να φτάσει την τιμή στόχο με WACC 7% και g (growth) 1%.

Ακόμα, η AUTOHELLAS παίζει με ένα EV/EBITDA 2020e = 4.2 και με μερισματική απόδοση 5.4% ενώ η JUMBO παίζει με ένα EV/EBITDA 2020e = 8 και με μερισματική απόδοση 3.1%. Όμως, γιατί μας αρέσει να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ένα χαρτοφυλάκιο δεν μπορεί να έχει μόνο μία μετοχή.

Και στις top 10 μετοχές που σας προτείναμε για το 2020 βάλαμε και τη μετοχή της JUMBO. Εμείς πιστεύουμε ότι η FIDELITY θα πουλήσει ένα ακόμα 1.5% και δεν θα πέσει κάτω από το 10% σε αυτά τα επίπεδα τιμών. Η JUMBO είναι πραγματική μηχανή παραγωγής μετρητών και πιστεύουμε ακράδαντα ότι δικαιολογεί άνετα τα 24€.

Όμως φίλοι μικρομέτοχοι για εμάς η AUTOHELLAS είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ DEEP VALUE ΚΑΙ  GREEKCOVERY PLAY ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ. Οι οι αγορές της FIDELITY πάνω από τα 7.00€ είναι η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. 

  • Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ  • Απόψεις γνώμες και εκτιμήσεις που τυχόν εκφράζονται σε κείμενα συνεργατών, δεν απηχούν κατ’ανάγκη εκείνων της συντακτικής ομάδας του mikrometoxos.gr

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.