Κρυπτονομίσματα: Ξεπέρασε το ορόσημο των 50.000 δολαρίων το Bitcoin

To bitcoin ξεπέρασε το φράγμα των 50.000 δολαρίων για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από δύο έτη, καθώς το βασικότερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη έχει ενισχυθεί από τις προσδοκίες για επιτοκιακές μειώσεις στο τέλος του πρώτου εξαμήνου αλλά και από την κίνηση των ρυθμιστικών αρχών να θέσουν σε ισχύ το πρώτο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο σε bitcoin στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Το bitcoin άγγιξε προς στιγμή τα 50.338 δολάρια, καταγράφοντας από τις αρχές του έτους  κέρδη άνω του 16% και αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2021.

«Τα 50.000 δολάρια αποτελούν ένα σημαντικό ορόσημο μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων τον Ιανουάριο. Τα ETFs spot τον προηγούμενο μήνα απέτυχαν να δώσουν άμεσα έναυσμα στο κρυπτονόμισμα, αντ΄αυτού μάλιστα το οδήγησαν σε ρευστοποιήσεις της τάξης του 20%», ανέφερε ο Άντονι Τρέντσεβ, συνιδρυτής της πλατφόρμας παροχής δανείων σε crypto Νexo.

Ώθηση έλαβαν και οι μετοχές της αγοράς κρυπτονομισμάτων σήμερα Δευτέρα, με τη μετοχή της Coinbase να ενισχύεται περίπου 5% και των miners Riot Platforms και Marathon Digital να καταγράφουν κέρδη 11,9% και 13,7% αντίστοιχα.

Αναλυτές της Bernstein εκτιμούν ότι οι εισροές στα ETFs spot σε bitcoin θα ξεπεράσουν τα 10 δισ.δολάρια φέτος, ενώ αναλυτές της Standard Chartered έχουν προβλέψει ότι οι εισροές θα μπορούσαν να φθάσουν μεταξύ 50 και 100 δισ.δολαρίων μόνο φέτος. Άλλοι πάλι έχουν προβλέψει ότι οι εισροές θα φθάσουν τα 55 δισ.δολάρια σε πέντε έτη.