Κρούσμα κορωνοϊού στο ΚΑΤ – Στο επίκεντρο της πανδημίας η Αττική

Θετικός στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκε χθες τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Ενεργοποιήθηκε άμεσα η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και ξεκίνησε η ιχνηλασία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα 11 άτομα του προσωπικού του χειρουργείου β’ ορόφου (8 αιθουσών), επαφές του τραυματιοφορέα. Λήφθηκαν δείγματα από 100 άτομα (προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων). Θα πραγματοποιηθεί μερική αναστολή των συγκεκριμένων 8 χειρουργικών αιθουσών μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στις υπόλοιπες αίθουσες του Νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και κατά τις ημέρες εφημέρευσης.

Σημειώνεται ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας για την Παρασκευή, στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα παραμένει η Αττική. Το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ότι τα νέα κρούσματα στη χώρα είναι 460, εκ των οποίων 207 στην Αττική.

Η δυναμική της επιδημίας, όπως είπε, είναι δυσανάλογα κατανεμημένη στην Αττική, με τον αριθμό των διαγνώσεων να έχει αυξητικές τάσεις. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το σενάριο της δραματικής εκθετικής αύξησης στην Ελλάδα φαίνεται να έχει ανασταλεί.

Ο κ. Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Πέλλας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών. Διαμήνυσε μάλιστα ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ενημερώνοντας για τα 114 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως ανεστάλη η λειτουργία της επιχείρησης. Επιπλέον, έκανε λόγο για έντονο επιδημιολογικό φορτίο στην Κύθνο, η οποία από το πρωί βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων.

Το τελευταίο 24ωρο, κατεγράφησαν πέντε θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 398. Παράλληλα, 85 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.