Κρήτη: Τρεις συλλήψεις για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών

Τρία άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείυ για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψη των τριών, δύο ημεδαπών και μίας αλλοδαπής, έγινε σε Ηράκλειο και Αττική στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο ημεδαποί δραστηριοποιούνταν από κοινού στην προμήθεια, τη μεταφορά και την εισαγωγή ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ελλάδα από χώρες του εξωτερικού και εν συνεχεία στη διακίνησή της στην Κρήτη. Από την αστυνομική προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί σε προγενέστερο χρόνο μετέβησαν σε χώρες του εξωτερικού προκειμένου να προμηθευτούν ποσότητα κοκαΐνης. Στη συνέχεια, προκειμένου να τη μεταφέρουν στην Ελλάδα την παρέδωσαν ως οικιακό εξοπλισμό σε μεταφορική εταιρεία, με προορισμό την Αττική και παραλήπτρια την αλλοδαπή.

Στο πλαίσιο αυτό, διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα εντοπίστηκε φορτηγό στο οποίο διαπιστώθηκε ότι μεταφέρονταν οικιακές συσκευές και εντός αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δέματα τα οποία περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 1,73 κιλού.

Άμεσα, από αστυνομικούς της Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Ηράκλειο οι δύο ημεδαποί, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο. Παράλληλα από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εντοπίστηκε και συνελήφθη και η αλλοδαπή σε περιοχή της Αττικής, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιούσε για επικοινωνία και παραλαβή των δεμάτων με τις ναρκωτικές ουσίες.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.