Κρεμλίνο: Διαψεύδει την εισβολή στο Αζοφστάλ – Ξέρουμε πως οι ΗΠΑ δίνουν πληροφορίες

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε ότι ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο χαλυβουργείο του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, όπου βρίσκονται παγιδευμένοι Ουκρανοί μαχητές και άμαχοι, και είπε ότι υπήρχαν ανθρωπιστικοί διάδρομοι την Πέμπτη.

Σε ερώτηση για το αν ο ισχυρισμός ανώτερου Ουκρανού αξιωματούχου ότι ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην επικράτεια του εργοστασίου ήταν αληθινός, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ παρέπεμψε στους δημοσιογράφους την προηγούμενη εντολή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να μην εισβάλει στο εργοστάσιο.

Ο Πούτιν ακύρωσε τα σχέδια για επίθεση στο εργοστάσιο τον περασμένο μήνα, λέγοντας στον υπουργό Άμυνας του να σταματήσει την επιχείρηση.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, το Κρεμλίνο σχολιάζοντας το ρεπορτάζ των New York Times, είπε ότι γνώριζε καλά ότι οι ΗΠΑ η Βρετανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ τροφοδοτούσαν συνεχώς πληροφορίες στον ουκρανικό στρατό και ότι αυτό δεν εμποδίζει τη Ρωσία να πετύχει τους στόχους της.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ΗΠΑ παρείχαν πληροφορίες που βοήθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να σκοτώσουν Ρώσους στρατηγούς.

«Ο στρατός μας γνωρίζει καλά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και το ΝΑΤΟ ως σύνολο μεταδίδουν συνεχώς πληροφορίες και άλλες παραμέτρους στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», είπε στους δημοσιογράφους.

Τόνισε δε, ότι αυτό, και η προμήθεια όπλων από Δυτικούς, «δεν συμβάλλουν στη γρήγορη ολοκλήρωση της (ρωσικής) επιχείρησης, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι ικανά να εμποδίσουν την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί».

Ερωτηθείς ποια μέτρα θα μπορούσε να λάβει η Ρωσία ως απάντηση, είπε: «Φυσικά, ο ρωσικός στρατός κάνει ό,τι είναι απαραίτητο σε αυτή την κατάσταση».