Κουβέλης: Συγγνώμη, αλλά δεν κάναμε στρατηγικά λάθη

Ο Φώτης Κουβέλης μίλησε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στην ανατολική Αττική όπου σημείωσε πως δεν έχουν υπάρξει λάθη στρατηγικού χαρακτήρα. «Στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έχουν υπάρξει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι. Ενδεχομένως θα μπορούσε να αδειάσει χωρίς νεκρούς» ανέφερε ο υπουργός, σχολιάζοντας τα πολεοδομικά ζητήματα στην περιοχή.

Αναφερόμενος στις ευθύνες για την εθνική τραγωδία σημείωσε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό, προφανέστατα αφορά στη συγγνώμη του.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη δική του συγγνώμη για την τραγωδία, διευκρινίζοντας όμως ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ότι ήταν δυνατόν, με τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις».

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η έμπρακτη συγνώμη της πολιτείας θα είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση.

«Οι εν θερμώ παραιτήσεις δεν υπηρετεί το σκοπούμενο, που είναι να αντιμετωπιστούν οι καταστάσεις που γεννήθηκαν» σχολίασε ο ίδιος.

Τέλος, μιλώντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι συνεχίζονται οι πιέσεις προς την τουρκική πλευρά και ότι το θέμα δεν έχει ξεχαστεί.