ΚΟΥΙΖ: Και κάποιοι μιλάνε για…Turnaround Story!!! Ήμαρτον! 

Η μία εταιρεία έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια 24 εκατ. ευρώ και τραπεζικά δάνεια (καθαρός δανεισμός) 101 εκατ. ευρώ.

Και η άλλη αρνητικά ίδια κεφάλαια 27,4 εκατ. και καθαρό δανεισμό 114,5 εκατ. ευρώ.

Και κάποιοι μιλάνε για…Turnaround Story!!!

Επειδή θα κάνουν μία κολεγιά*** μεταξύ τους.

Ήμαρτον!

Την ανεβάζουν στο πλαφόν καθημερινά με ελάχιστα τεμάχια, ενώ οι αγοραστές αγνοούνται. Έτσι και έχεις μετοχές της σώθηκες δηλ., έτσι και θέλεις να τις πουλήσεις. Σήμερα, αγοράζουν 1500 τμχ στο -15,76% και 1400 τμχ στο -16,26% ενώ έχουν βάλει προς πώληση 250 τμχ στο +19,2% τα οποία κάποια στιγμή θα τα πάρουν για να φτιάξουν την κ/φση η οποία ανέρχεται σήμερα στα 4,1 εκατ. ευρώ. Και μετά διαβάζεις… κι άλλο πλαφόν σήμερα η μτχ της ΣΙΔΜΑ!!!

Αυτόν τον έχουν αφήσει στην ησυχία του, σπάνια ανοίγει, με την κ/φση στα 1,76 εκατ. ευρώ στην τιμή των 0,1110 ευρώ.


***

Η κολεγιά ή κολλεγιά, όπως και το κολέγιο, ετυμολογείται από το λατινικό collegium = αδελφότητα, μικροκοινότητα και, ακόμα πιο πίσω, ανάγεται στην συνάθροιση ανθρώπων με κοινό νόμο (com + lex/γεν. legis). Πρβλ. σύλλογος.

Κάνει κολεγιά με κάποιον όποιος τον συναναστρέφεται, όποιος συναγελάζεται μαζί του, δημιουργώντας όχι ακριβώς φιλία, αλλά ένα έδαφος συναντίληψης και εν δυνάμει συνεργασίας ή, αρνητικά, αλληλοκάλυψης.

Κολεγιά μπορούμε να κάνουμε, αντί για πρόσωπο, και με μία κατάσταση, όταν αυτή μας αρέσει και την επιδιώκουμε ή όταν δεν μας αρέσει και την αποφεύγουμε.

Επειδή οι αδελφότητες και οι κλειστές λέσχες δεν είναι πολύ της κουλτούρας μας, πολύ συχνά το λήμμα εκφράζει καχυποψία και απαξία για όσους μετέχουν της κολεγιάς.

Πρβλ. και ανοίγω/έχω παρτίδες με κάποιον, κάνω κόμμα, τα κάνω πλακάκια.

Print Friendly, PDF & Email