Κορωνοϊός: Το 70% των ιερέων και έως το 90% των μοναχών είναι ανεμβολίαστοι

«Έκκληση» προς τον ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε άμεση ενημέρωση σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού σε ιερείς και μοναχούς έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

  • Όπως τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, «το 60%-70%, ίσως και παραπάνω των ιερέων είναι ανεμβολίαστοι», με βάση τοπικές μετρήσεις που ο ίδιος πραγματοποιεί. Στους δε μοναχούς και τις μοναχές στα μοναστήρια, υπολογίζει το αντίστοιχο ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 80% με 90%.

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα, πέθανε ο μοναχός ηγούμενος της Κρουσταλλένιας, Δαμιανός -μόλις 54 ετών από κορωνοϊό, εδώ στη μονάδα της Κρήτης», τόνισε ο Ν. Τζανάκης.

Και επανέλαβε ότι ο ΕΟΔΥ θα πρέπει να ενημερώσει για τον ακριβή αριθμό των εμβολιασμένων ιερέων, «όπως γνωρίζουμε για τους γιατρούς ή για τα παιδιά».

Παράλληλα συμφώνησε με την εκτίμηση ότι ο χειμώνας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα θα είναι δύσκολος.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Τζανάκης, πρόσθεσε ότι ενώ οι περιοχές αυτές έχουν θύματα ή περιστατικά σοβαρής νόσησης σε κάθε γειτονιά, οι άνθρωποι δεν πείθονται να εμβολιαστούν, καθοδηγούμενοι είτε από ένα προσωπικό τρόπο ζωής, είτε από ανθρώπους με ιδιοτελείς σκοπούς που τους παρασέρνουν.