Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Η Αλαμπάμα θα στερήσει τη διασωλήνωση από άτομα με προβλήματα υγείας

  • Η Πολιτεία της Αλαμπάμα με σχέδιό της αποκλείει μια σειρά από ανθρώπους από τη διασωλήνωση, εάν η πανδημία οξυνθεί – Όσοι έχουν βεβαρημένη υγεία, μεταστατικό καρκίνο, AIDS, άνοια, διανοητική υστέρηση ενδέχεται να μην τους προσφερθεί κατάλληλη βοήθεια

Η πανδημία και η έλλειψη επάρκειας αναπνευστήρων, ΜΕΘ και ιατρικού προσωπικού αναγκάζει τους ιατρούς να υπερβούν τον ρόλο και το λειτούργημά τους. Παρά τη θέλησή τους, μετατρέπονται σε θεούς και επιλέγουν ποιος θα σωθεί και ποιος όχι. Στις ΗΠΑ, όμως, και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Αλαμπάμα, οι αρχές φαίνεται να αναλαμβάνουν το βαρύ αυτό φορτίο.

  • Ένα έγγραφο που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας αποτυπώνει το σχέδιο που έχει συντάξει η Πολιτεία της Αλαμπάμα. Σε αυτό, περιγράφονται τα προτεινόμενα από το κράτος κριτήρια για την χρήση των μηχανικών αναπνευστήρων, κατά τη διάρκεια μίας πανδημίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οποιοσδήποτε έχει βεβαρημένη υγεία, μεταστατικό καρκίνο, AIDS, «σοβαρή διανοητική καθυστέρηση», προχωρημένη άνοια, αλλά και «σοβαρά εγκαύματα», θα μπορούσε να αποκλειστεί από εκείνους που θα διασωληνωθούν, σε περίπτωση που η πανδημία οξυνθεί. Όχι μόνο αυτό, αλλά δίνεται και η δυνατότητα στους γιατρούς να τους αποσωληνώσουν, ώστε να υπάρξει χώρος και ευκαιρία για άλλους.