Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές της Ελλάδας είναι στο «κόκκινο»

Μετά την αυστηροποίηση του lockdown στην Αθήνα, σειρά φαίνεται πως παίρνουν και άλλες περιοχές της χώρας όπου η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων προκαλεί ανησυχία.

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για την Αχαΐα και για την Εύβοια, και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής. Τα αυξημένα κρούσματα στην Εύβοια αναμένεται να εξεταστούν από τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι θα κάνουν την εισήγησή τους. Παράλληλα, έντονος είναι ο προβληματισμός και για την Αχαΐα, όπου καθημερινά καταγράφονται αυξημένα κρούσματα.

Ωστόσο, άλλη μία περιοχή που προκαλεί πονοκέφαλο σε επιστήμονες και κυβέρνησ είναι το Ρέθυμνο, όπως τις τελευταίες 48 ώρες εντοπίστηκαν 32 νέες μολύνσεις.

Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους 75-79

Εντός της ημέρας ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 75-79, ενώ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 60-64.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca θα γίνουν στις 15 Φεβρουαρίου και έχουν σταλεί ήδη χιλιάδες SMS σε πολίτες με προτεινόμενες ημερομηνίες.

Από 15 Φεβρουαρίου ενεργοποιούνται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τμήματα των δύο μεγάλων εμβολιαστικών σημείων και έτσι αυξάνονται τα διαθέσιμα ραντεβού.

Παράλληλα, μέσα στον Φεβρουάριο ενεργοποιούνται περισσότερα από 750 εμβολιαστικά κέντρα και 100 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Αναμένεται να καλυφθούν οι δύο αυτές ηλικιακές ομάδες 60-64 και 75-79 εντός του Μαρτίου και συνολικά να έχουν πραγματοποιηθεί 1.700.000 εμβολιασμοί.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι κάτω των 60 ετών θα μπουν στο πρόγραμμα των εμβολιασμών από τον ερχόμενο Μάιο.