Κορονοϊός: Πέφτουν τα κρούσματα και ο δείκτης θετικότητας – Ελπίδες για Πάσχα στο χωριό – Ερχονται 3 μέτρα χαλάρωσης

Κορονοϊός: Πέφτουν τα κρούσματα και ο δείκτης θετικότητας – Ελπίδες για Πάσχα στο χωριό – Ερχονται 3 μέτρα χαλάρωσης

Αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα ισχνά σημάδια αποκλιμάκωσης της πανδημίας. Στο 5% ο δείκτης θετικότητας. Από τον νέο γύρο self test που θα κάνουν οι μαθητές καθηγητές την Πέμπτη θα φανεί η διασπορά στα σχολεία.

Τα πρώτα ισχνά σημάδια αποκλιμάκωσης της πανδημίας αρχίζουν να φαίνονται στον ορίζοντα με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι λοιμωξιολόγοι. Ο δείκτης θετικότητας δείχνει να παρουσιάζει μικρή μείωση γεγονός που κάνει τους ειδικούς να είναι αισιόδοξοι και να μιλούν για πτωτική τάση του κορονοϊού σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει μία ακόμη καθιερωμένη σύσκεψη με τον Σωτήρη Τσιόδρα, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ προκειμένου να εξετάσουν τα μέχρι τώρα δεδομένα αλλά και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα. Το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, η επαναλειτουργία των Mall και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων είναι τρία ζητήματα για τα οποία θα ληφθούν αποφάσεις πιθανότατα στα τέλη της εβδομάδας.