Κορωνοϊός: Κρούσμα στο Κέντρο Υγεία Ναυπάκτου – Σε καραντίνα χωριό της Ναυπακτίας

Εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 και χωρίς συμπτώματα, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικών τεστ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου συνεχίζει να λειτουργεί, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ αναμένονται περαιτέρω οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, σε προληπτική καραντίνα μπήκαν κάτοικοι χωριού της ορεινής Ναυπακτίας που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που επισκέφτηκε το χωριό για ένα μνημόσυνο. Η γυναίκα ήρθε από την Αθήνα και την Δευτέρα που επέστρεψε έκανε τεστ όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετική.

Από την πλευρά του Δήμου Ναυπακτίας έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και υπάρχει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού την Κυριακή στο μνημόσυνο βρέθηκαν περίπου 40 άτομα και τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας.

Το τεστ που έγινε στο σύζυγο της ήταν αρνητικό, ενώ οι 30 κάτοικοι της Κεντρικής αποφάσισαν να μπουν σε καραντίνα και να παραμείνουν στα σπίτια τους περιμένοντας οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.