Κορονοϊός: Διέρρευσε εφιαλτικό σενάριο για τους νεκρούς στη Βρετανία

  • Στην έκθεση που διέρρευσε αναφέρεται ακόμη ότι είναι πολύ πιθανό να επανέλθουν περισσότερα περιοριστικά μέτρα – που θα παραμείνουν σε ισχύ ενδεχομένως μέχρι και τον Μάρτιο του 2021 – αλλά τα σχολεία πιθανότατα θα παραμείνουν ανοικτά μετά και τις σχετικές εκκλήσεις που έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, στους γονείς των μαθητών. 

Η έκθεση στοχεύει στο να προετοιμαστούν καλύτερα οι Υπηρεσίες Υγείας και οι δημοτικές Αρχές για όλα τα ενδεχόμενα, υπογραμμίζοντας ότι όσα περιέχονται σε αυτή είναι «σενάρια κι όχι προβλέψεις». Ορισμένοι, ωστόσο, θεωρούν ότι το υπολογιστικό μοντέλο και κάποιες από τις εικασίες του ίσως να είναι ήδη ξεπερασμένα. Μέχρι την Παρασκευή, 28 Αυγούστου, είχαν καταγραφεί 41.486 νεκροί στη Μεγάλη Βρετανία από τον κορονοϊό.

  • Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης σχολιάζοντας την έκθεση που διέρρευσε δήλωσε: «ως λογική κυβέρνηση καταστρώνουμε σχέδια και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για ένα ευρύ φάσμα σεναρίων, περιλαμβανομένου και του χειρότερου. Ο σχεδιασμός μας δεν συνιστά πρόγνωση ή πρόβλεψη αυτού που θα συμβεί, αλλά αντανακλά την υπευθυνότητα της κυβέρνησης, που διασφαλίζει ότι είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο».