Κορώνα της Ελληνικής Οικονομίας ο Τουρισμός της (12 Σεπτεμβρίου 2020)

Κορώνα της Ελληνικής Οικονομίας ο Τουρισμός

  • Έπεσε έξω ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης που κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό μας την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή ότι άνοιξε τα σύνορα χωρίς καμιά υγειονομική προϋπόθεση όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί για να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα. Ο Βαρουφάκης του είπε μάλιστα ότι δεν άξιζε και από οικονομικής άποψης το υγειονομικό αυτό άνοιγμα.

Δεν ήξεραν τι έλεγαν οι άνθρωποι!!!


Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό ο πρωθυπουργός μας, που από χθες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, και ο οποίος το βράδυ δείπνησε στο ξενοδοχείο Electra Palace συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον πρόεδρο του ΣΒΕ Αθανάσιο Σαββάκη.

119322341_321216669109637_8329421682245838234_n

  • Το δείπνο το παρέθεσαν ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και CEO του ξενοδοχειακού ομίλου Ηλέκτρα και η σύζυγός του Ιωάννα Δρέττα η οποία είναι CEO του Marketing Greece SA εταιρεία η οποία ανέλαβε και την σχετική καμπάνια για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος μας φέτος. Καμία σχέση με συμφέροντα οι επιχειρήσεις του κου Ρέτσου και της κας Δρέττα – είναι κοινωφελείς οργανισμοί.

Μάλιστα η κυβέρνηση σταθμίζοντας τον κίνδυνο του ανοίγματος της χώρας μας, σε τουρίστες ανέλεγκτους και ανεξέλεγκτους, σε σχέση με τα οικονομικά οφέλη από το άνοιγμα του τουρισμού, βασίστηκε στην μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), με τίτλο «Η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2018».

  • Η μελέτη αυτή φτάνει στο συμπέρασμα ότι «το ένα τέταρτο του ελληνικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος δημιουργεί ο τουρισμός, αναδεικνύοντας τόσο την καταλυτική σημασία του για την εθνική οικονομία και την απασχόληση. Ειδικότερα, ο τουρισμός το 2018 συνέβαλε άμεσα στη δημιουργία του 11,7% του ΑΕΠ της χώρας με 21,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία και εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στη μελέτη.

Συνολικά έμμεσα και άμεσα(sic) ο τουρισμός το 2018 συνέβαλε από 25,7% (47,4 δισ. ευρώ) έως 30,9% (57,1 δισ. ευρώ) στη δημιουργία του ΑΕΠ (Χίλιες και μια νύχτες…).

Δηλαδή με λίγα λόγια, αφού ο τουρισμός ήταν κάτω 85% φέτος το ΑΕΠ της χώρας θα πέσει έμμεσα ή/και/ίσως άμεσα ή σχεδόν ή περίπου ή άμα λάχει από 21% έως 25%. Πόσο ηλίθιοι είμαστε Χριστέ μου!!!

  • Τι και αν ανακοινώνει η Τράπεζα της Ελλάδος άλλα νούμερα. Η κυβέρνηση έχει τον ΣΕΤΕ και το ινστιτούτο του. Δεν ακούει κανέναν άλλον.
  • Κάντε τον Ρέτσο διοικητή της ΤτΕ να τελειώνουμε…

Περικλής Μπούμπουλης


PHOTOS – www.parapolitika.gr