Κωμικοτραγικές καταστάσεις με ΜΟΕ: Το ΥΠΕΘΑ διέρρεε και το ΑΠΕ μετέδιδε «διακοπή συνομιλιών» και το Μαξίμου διέψευδε!

Κωμικοτραγικές καταστάσεις με ΜΟΕ: Το ΥΠΕΘΑ διέρρεε και το ΑΠΕ μετέδιδε «διακοπή συνομιλιών» και το Μαξίμου διέψευδε!

Κωμικοτραγικές καταστάσεις με τα ΜΟΕ και κυβερνητικό αλαλούμ, με διαρροές και διαψεύδεις.

Αρχικά το ΥΠΕΘΑ είχε αφήσει να διαρρεύσει, μέσω του κρατικού ΑΠΕ ότι αποφασίστηκε «πάγωμα» των συνομιλιών για τα ΜΟΕ ως αντίδραση για τις τουρκικές κινήσεις των τελευταίων ημερών και δη την υπογραφή συμφώνου με τη Λιβύη.

Πριν περάσουν καλά καλά δύο ώρες το Μέγαρο Μαξίμου, άδειασε ΥΠΕΘΑ και ΑΠΕ διαψεύδοντας ότι υπήρξε έστω και η παραμικρή σκέψη για διακοπή των ΜΟΕ, ενδεχομένως για το λόγο μήπως και δυσαρεστηθεί ο Ερντογάν λίγο πριν την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη!

Έτσι κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις σε στρατιωτικό επίπεδο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, διευκρινίζοντας ότι ο σχεδιασμός των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τη γειτονική χώρα θα συνεχιστεί κανονικά!

Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί από το κρατικό ΑΠΕ με πληροφορίες που προήλθαν από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχετικά με υποτιθέμενη αναστολή των ΜΟΕ τα οποία επρόκειτο να συζητηθούν ανάμεσα σε στρατιωτικές αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα μέσα στο μήνα.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν στο ΑΠΕ ότι το προσωρινό πάγωμα των ΜΟΕ, αποτελούσε αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις τουρκικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ημερών και δη την υπογραφή συμφώνου με τη Λιβύη.

Τελικά η κυβέρνηση διέψευσε το ΑΠΕ σε χρόνο ρεκόρ αναφορικά με το πάγωμα των συνομιλιών, το οποίο δεν θα συμβεί, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία μόνο για οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης δεν ενδιαφέρεται.