Κόκκινος συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον κορωνοϊό- 660 αστυνομικοί με κορωνοϊό

Κόκκινος συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον κορωνοϊό

Αυτή τη φορά ο συναγερμός που χτύπησε στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει σχέση με την επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά με μια άλλη επιθετικότητα, αυτή του κορωνοϊού. Εως χθες το βράδυ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν λίγο πιο κάτω από τα 1.000, όπως με διαβεβαίωσε η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα Τρίκαλα, στη Σχολή Μονίμων Αξιωματικών (ΣΜΥ), απ’ όπου εντοπίστηκαν εκατοντάδες κρούσματα.

Πάντως σε τεστ που έγινε σε νεοσύλλεκτους τα κρούσματα ήταν ελάχιστα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα κρούσματα στον Στρατό είναι ασυμπτωματικά και όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ είναι σημαντικά μικρότερα ποσοστιαία από αυτόν της υπόλοιπης κοινωνίας. Ρώτησα τους ειδικούς εάν τους ανησυχούν και η απάντηση που μου δόθηκε ήταν «όχι», αφού είναι νέοι άνθρωποι με μεγάλες αντοχές. Ωστόσο τους προτρέπουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

660 αστυνομικοί με κορωνοϊό

Αλλά και στην Αστυνομία τα κρούσματα είναι αυξημένα. Αυτή τη στιγμή 660 αστυνομικοί έχουν κολλήσει covid-19 και δύο απ΄αυτούς (53 και 54 ετών) έχουν διασωληνωθεί και δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.