Κλουκίνας Λάππας: Πολλά τα ερωτήματα σας, ιδού και η απάντηση

  • Πολλά είναι τα ερωτήματα φίλων αναγνωστών για την εταιρεία ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ ΛΑΠΠΑΣ και την μετοχή της.

Μία μετοχή που είχε παρουσιαστεί (και) πέρυσι από τον μ/μ σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα τιμών λόγω πληροφοριών που του ερχόντουσαν από έγκυρους χρηματιστηριακούς κύκλους. Πάντως, η αρχική παρουσίαση της είχε γίνει αρκετά νωρίτερα, στα νυν περίπου επίπεδα της. Φυσικά άλλο πέρυσι το καλοκαίρι και άλλο τώρα…

ΚΑι για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αυτά ήταν προ της αποχώρησης του τότε διευθ/ντος συμβούλου Λουκά Σπεντζάρη που “έτρεχε” τον όμιλο, αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων (sic) με τους υπόλοιπους μεγαλομετόχους, αν και ήταν και είναι κάτοχος σημαντικότατου ποσοστού περί το 30%.

Ήταν τότε που ο όμιλος ήταν πολύ κοντά στην επίτευξη πολύ σημαντικής για αυτόν συμφωνίας σύμφωνα – επαναλαμβάνουμε – με έγκυρους χρηματιστηριακούς κύκλους, με την οποία όμως η καταστατική πλειοψηφία δεν συμφώνησε την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγο πριν την οριστικοποίηση της.

Εξ ου και η αποχώρηση του όχι μόνον από τα καθήκοντα του δ/ντος συμβούλου, αλλά και ως απλού μέλους του δ.σ. Αυτήν την αποχώρηση όμως την πληρώνει και η μετοχή της ΚΛΜ, αφού η διεύθυνση ενός τέτοιου ομίλου απαιτεί ιδιαίτερα ηγετικά και επιχειρηματικά χαρίσματα.

Eν αναμονή της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων χρήσης 2019 της εταιρείας, η οποία διαθέτει ακίνητη περιουσία σημαντικότατης αξίας.