Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Οι επόμενες κινήσεις τους

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι σήμερα Τετάρτη οργανώνουν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους στην Καρδίτσα, όπως αποφασίστηκε στην πανθεσσαλική σύσκεψη που έγινε χθες Τρίτη στον Παλαμά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αγρότες έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν την Εθνική Οδό με τα τρακτέρ τους ταυτόχρονα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο. Συλλαλητήριο από τους Θεσσαλούς αγρότες έχει προγραμματιστεί και το μεσημέρι του Σαββάτου στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί της Πέμπτης τρακτέρ από τις Σέρρες θα εμφανιστούν στην Εγνατία Οδό, στον δρόμο Σερρών – Θεσσαλονίκης για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 13:00 στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη, ενώ αποφάσισαν θα παραμείνουν εκεί μέχρι και την Κυριακή.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία θα κάνουν σήμερα και οι αγρότες του βόρειου Έβρου. Η προσυγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στις 10 το πρωί στον βόρειο κόμβο και στη συνέχεια θα μπουν στην πόλη και θα παρατάξουν τα αγροτικά μηχανήματά στο κέντρο, για όση ώρα θα διαρκέσει το συλλαλητήριο.

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν και οι αγρότες της Αχαΐας, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στο κτίριο της Περιφέρειας περνώντας με τα τρακτέρ τους μέσα από την Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι για τους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι αυξάνεται έως τα 10.000 ευρώ (από 2.000) η πρώτη αρωγή για τις ζημιές οι οποίες έχουν γίνει στον εξοπλισμό. Παράλληλα, αναγνώρισε καθυστέρηση στην τροπολογία, που εξαγγέλθηκε από τον Νοέμβριο και κατατέθηκε μόλις προχθές, η οποία προβλέπει να μην κόβεται το ρεύμα σε πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους και να ρυθμιστούν σε βάθος χρόνου οι οφειλές.

«Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για τη σχετική καθυστέρηση στην κατάθεση αυτής της τροπολογίας… Καθυστερήσαμε, το κάναμε όμως» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ενώ παρέπεμψε για περισσότερες απαντήσεις σε σχέση με τον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα στην Ώρα του Πρωθυπουργού, την Παρασκευή στη Βουλή.