Κλειστός από τις 11 ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο

Κλειστός θα είναι από τις 11 το πρωί ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, με εντολή της ΕΛΑΣ, λόγω πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης στα Προπύλαια. Σύμφωνα με τη ΣΤΑ.ΣΥ., οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν τον σταθμό χωρίς στάση.

Σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα Προπύλαια, με απόφαση των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας (Παιδαγωγικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Τούρκικων Σπουδών, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΑΣΟΕΕ και ΣΕΤ του ΠΑΔΑ), με αιτήματα για την ασφαλή λειτουργία των πανεπιστημίων και την ακύρωση του «κρατικού σχεδίου έντασης της καταστολής στα Πανεπιστήμια που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή οι φοιτητές διεκδικούν: «Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (διά ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες). Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω. Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία. Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και των αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο. Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές. Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν. Να καταργηθεί η απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».