«Κλειστή» μέχρι τέλος Ιουνίου θα παραμείνει η Ισπανία

H Ισπανία σχεδιάζει να ανοίξει μόλις τον Ιούλιο τα σύνορά της για ξένους τουρίστες, είδηση που προκάλεσε την δυσαρέσκεια των επαγγελματιών του χώρου, που έλπιζαν ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει νωρίτερα η σεζόν. Ωστόσο ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε διάγγελμά του προς το έθνος, υπογράμμισε ότι «θα εγγυηθούμε ότι οι τουρίστες δεν θα εκτεθούν σε κανέναν κίνδυνο και ότι δεν θα θέσουν σε κανέναν κίνδυνο εμάς».

Λίγο νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Φριτς Γιούσεν είχε εκφράσει την ελπίδα για επανέναρξη των αεροπορικών πτήσεων προς την Μαγιόρκα, μέσα στον Ιούνιο. Προς την κατεύθυνση αυτή πίεσε τις τελευταίες ημέρες και η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων, που υποστηρίζει ότι είναι έτοιμη για επανεκκίνηση με πλήρη ασφάλεια.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν το Σάββατο ενάντια στην αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση. Το δεξιό εξτρεμιστικό κόμμα Vox κάλεσε για διαδηλώσεις αυτοκινήτων σε περίπου 50 πόλεις. Οι άνθρωποι βγήκαν επίσης στους δρόμους στη Βαρκελώνη, τη Σεβίλλη, τη Μάλαγα, τη Βαλένθια, την Κόρδοβα και το Μπιλμπάο.