Κλειστή 12 με 5 σήμερα Παρασκευή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα η Ακρόπολη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται, ενώ ο καύσωνας «Κλέων» πλήττει όλη τη χώρα.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται συγκεκριμένα: «Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών σάς ενημερώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακροπόλεως θα αναστείλει τη λειτουργία του κατά τις μεσημβρινές ώρες με τελευταία είσοδο στις 12.00 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.00. Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων».

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε χθες στην ΕΡΤ: «Η Ακρόπολη θα κλείσει αν ο υδράργυρος φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Τη στιγμή που, τουλάχιστον για την Αθήνα, θα μας δώσουν θερμοκρασία 40 βαθμούς και το Σάββατο ανεβαίνει στους 41, τότε ναι, στον βράχο της Ακρόπολης η πραγματική θερμοκρασία, αυτή την οποία αισθάνεται ο άνθρωπος και εισπράττει ο οργανισμός, είναι αρκετά μεγαλύτερη. Επομένως εκεί, και για την προστασία των εργαζομένων αλλά και για την προστασία των επισκεπτών, τουλάχιστον τις ώρες της θερμοκρασιακής αιχμής 12 με 5 θα πρέπει να γίνει μια αναστολή του αρχαιολογικού χώρου».