Κλείσαμε την 25η ανοδική στις τελευταίες 35 εβδομάδες. Οι ΗΠΑ δίνουν τον ρυθμό αυτήν την εβδομάδα

Το ταμπλό μας κινήθηκε αισιόδοξα στην αμφιβολία των ευρωεκλογών. Επόμενος στόχος οι 1540 του Γενικού Δείκτη

Γεμάτη αναμένεται η ερχόμενη εβδομάδα.

Στην κορυφή έχουμε τη συνεδρίαση της Fed. Αν και οι πιθανότητες να παρέμβει η Oμοσπονδιακή Τράπεζα, μειώνοντας επιτόκια, είναι μηδενικές, ωστόσο κρίσιμο είναι το λεκτικό του Προέδρου, όπως εξάλλου μείζονος σημασίας είναι οι προσδοκίες για το εγγύς μέλλον και το γνωστό dot plot.

Προς το παρόν, ο πληθωρισμός καλά κρατεί και τα πρόσφατα μακροοικονομικά δεδομένα έδειξαν ότι θα παραμείνει κι άλλο ως έχει η κατάσταση.

Μιλώντας για μακροοικονομικά, η εβδομάδα που μάς έρχεται θα εμπεριέχει CPI και PPI ΗΠΑ, καθώς και τον Δείκτη Καταναλωτή του Michigan.

Πέρα από τις ανακοινώσεις, η συνθήκη έχει ως εξής: Η Wall Street κατάφερε την Τετάρτη νέα ιστορικά υψηλά, για να κλείσιε τελικά χαμηλότερα εξαιτίας της αρνητικής έκπληξης από πλευράς αγοράς εργασίας (NFPs).

Ωστόσο, η αγορά ομολόγων «άδειασε» και πάλι με την απόδοση να ανέρχεται στο 4,49%, ενώ και το δολάριο ΗΠΑ επωφελήθηκε, διότι οι επενδυτές βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλυτερη διαφορά αποδόσεων των ομολόγων σε ευρώ και δολάριο ΗΠΑ, μετά και τη μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ.

Στις υπόλοιπες μετοχικές αγορές, η αισιοδοξία καλά κρατεί, με τα περισσότερα Χρηματιστήρια να είναι σε ιστορικά υψηλά ή πέριξ αυτών.

Η χρηματοοικονομική εικόνα, στο σύνολό της, φαντάζει υπέροχη, ενώ ενδεικτικά μετά και τον κύκλο αποτελεσμάτων α’ τριμήνου, οι εισηγμένες στον 500 εμφάνισαν 7,1% μεσοσταθμική αύξηση κερδοφορίας αντί 3,8% που αναμένετο λίγους μήνες πριν, με τα 8/10 αυτών να παραδίδουν αποτελέσματα καλύτερα των αναμενομένων.

Στην Ελλάδα, παραμένουμε θετικοί. Η πολυαναμενόμενη διόρθωση από τα πολυετή υψηλά του ΓΔ στη ζώνη των 1500 μονάδων ήρθε κι έδωσε ευκαιρίες τοποθέτησης για όσους έψαχναν «καλύτερα» σημεία.

Οι τοποθετήσεις έγιναν στο μεγαλύτερο μέρος των «αξιόλογων» τίτλων, ενώ παράλληλα ήρθε το επισφράγισμα της πολύμηνης προεξόφλησης στις τράπεζες με το πράσινο φως του SSM για τα -γενναία- μερίσματα, που προσδίδουν ισχυρότερη μετοχική βάση στον κλάδο.

Επίσης, το επόμενο δίμηνο είναι γεμάτο με ..δωράκια σε πληθώρα εισηγμένων, κάτι που ενδεχομένως θα δώσει επιπλέον κίνητρο σε όσους θέλουν να τα πάρουν, όντας ούτως ή άλλως σε χαμηλές αποτιμήσεις οι μετοχές.

Μεταξύ άλλων, ενδιαφέροντες τίτλοι είναι ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ, CENER, TITC, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΑΡΑΙΓ, ΜΠΕΛΑ, ΚΡΙ, ΙΝΤΕΚ, ΟΛΠ.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.