“Κλαδική των αυταρχικών”: Κροκοδείλια δάκρυα για τη Δημοκρατία στις ΗΠΑ!

Οι πιο αυταρχικοί ηγέτες του πλανήτη, έσπευσαν να εκφράσουν τη …λύπη τους για την απαράδεκτη εισβολή των οπαδών του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Προκάλεσαν γέλια ο Βλαντιμίρ Πούτιν διά των εκπροσώπων του, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο κομμουνιστής πρόεδρος της Κίνας, και άλλοι αυταρχικοί ηγέτες. Είναι πραγματικά αξιολύπητη η Αμερική, όπως την κατάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με χώρες όπως η Τουρκία, η Ρωσία και ειδικά η Κίνα, όπου το κομμουνιστικό καθεστώς καταστέλλει με τον πλέον αισχρό τρόπο κάθε ίχνος Δημοκρατίας.

Ήταν προκλητική η στάση των αρχών των αυταρχικών κρατών, που έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για την αμερικανική Δημοκρατία. Αν έχουν τα κότσια οι ηγέτες τους ας ενστερνιστούν τις αρχές της Δημοκρατίας. Για να δικαιούνται να ομιλούν.

Έχουν γεμίσει οι φυλακές με τους πολίτες που υποστηρίζουν τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την «ανησυχία» τους για τα ανάρμοστα γεγονότα στο αμερικανικό Καπιτώλιο, εξέφρασαν και δημοκρατικές χώρες. Ιδιαίτερα μερικές ευρωπαϊκές, οι οποίες -όπως η Γερμανία- σκέφθηκαν να επιβάλουν και «ταξιδιωτική οδηγία» στην Ουάσιγκτον. Η αμερικανική πρωτεύουσα είναι η πιο ασφαλής πόλη στον κόσμο, έτσι κι αλλιώς.

Μην έχετε αμφιβολία περί αυτού. Αναρωτήθηκα αυτό, όταν διάβασα τις δηλώσεις των ευρωπαϊκών χωρών και ειδικά του Γερμανού υπουργού των Εξωτερικών: Χαϊδεύετε την Τουρκία και τον αυταρχικό ηγέτη της, που έχει φυλακίσει και δολοφονήσει τόσους δημοκρατικούς ανθρώπους, και μιλάτε για την Αμερική; Δεν ντρέπεστε; Ιδιαίτερα οι Γερμανοί της Άγγελας Μέρκελ…

Η υπερδύναμη, ακόμα και με πρόεδρο τον αυταρχικό Ντόναλντ Τραμπ, συνέχισε να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα στον υπερθετικό βαθμό. Δεν γνωρίζουμε αν θα σεβόταν τη Δημοκρατία στην περίπτωση επανεκλογής του. Κάποια πράγματα που σχεδίαζε ξεπερνούσαν τα όρια. Είδαμε τη συμπεριφορά των οπαδών του, μόλις τους έδωσε το «πράσινο φως».

Αλλά με ή χωρίς τον απερχόμενο πρόεδρο, η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ Ρωσία, Τουρκία ή Κίνα. Όσοι λατρεύουν αυτές τις χώρες, ας μετακομίσουν για ένα διάστημα. Θα θέλουν να επιστρέψουν τρέχοντας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ