Κιβωτός: Με πολυσέλιδο υπόμνημα θα απαντήσεις στις καταγγελίες σε βάρος του ο πατέρας Αντώνιος

Έπειτα από προθεσμίες που έχει λάβει, ενώπιον των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων Αικατερίνης Κοπελάκη και Δάφνης-Κυριακής Τσιχλή αναμένεται να παρουσιαστεί ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου πατέρας Αντώνιος, ο οποίος με πολυσέλιδο υπόμνημά του θα επιχειρήσει να αντικρούσει τις σε βάρος του βαριές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και το πλημμέλημα και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες.

Τα δυο αδικήματα για τα οποία ο ιδρυτής της ΜΚΟ κλήθηκε σε ανωμοτί εξέταση στηρίζονται στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι δυο εισαγγελείς, όπου περιλαμβάνονται μαρτυρίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αλλά και σκληρές σωματικές κακοποιητικές συμπεριφορές με ξύλο, τιμωρίες, στέρηση φαγητού και καταναγκαστική εργασία εντός δομών της ΜΚΟ.

Ειδικότερα, στις καταγγελίες σε βάρος του πατρός Αντωνίου για σεξουαλική κακοποίηση είχαν προχωρήσει δύο έφηβοι ηλικίας 19 και 15 ετών. Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι του πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ παρέλαβαν τη δικογραφία στις 9 Ιανουαρίου και εκτός νέας προθεσμίας (αν για παράδειγμα υπάρξουν νέα στοιχεία που πρέπει να συμπεριληφθούν στο φάκελο της υπόθεσης) σήμερα θα καταθέσει στις εισαγγελείς το υπόμνημά του, με το οποίο θα αντικρούσει όσα οι δυο έφηβοι και άλλοι μάρτυρες του προσάπτουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα του πατρός Αντωνίου θα είναι ότι οι καταγγελίες σε βάρος του οφείλονται σε ιδιοτελή κίνητρα, δεν έχουν βάση και αποτελούν μέρος ενός επικοινωνιακού πολέμου σε βάρος του που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όμως το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και μάλιστα κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση δεν είναι το μόνο αδίκημα που ο ιερέας θα κληθεί να αντικρούσει, καθώς η κλήση που έλαβε αφορά και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας στις σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων, κατά συρροή. Οι καταγγελλόμενες σωματικές κακοποιήσεις και οι άγριες τιμωριτικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών τελούνταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, από εργαζομένους σε τρεις δομές της Κιβωτού (σε Αθήνα, Χίο και Βόλο) κατά την περίοδο 2020-2022. Για το λόγο αυτό, κάποια από τα πρόσωπα αυτά κλήθηκαν από τις εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις επίσης με την ιδιότητα υπόπτου. Το αδίκημα για το οποίο καλούνται να καταθέσουν είναι σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων. Και οι συγκεκριμένοι πρώην εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις με έγγραφο υπόμνημα με το οποίο θα αντικρούουν τις καταγγελίες.