Κινητικότητα στα ρωσικά σύνορα: Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικά & γερμανικά αεροσκάφη

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 απογειώθηκε για να συνοδεύσει δύο αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, ανέφερε τη Δευτέρα το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (NDCC).

“Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, τα ρωσικά ραντάρ ελέγχου του εναέριου χώρου εντόπισαν δύο εναέριους στόχους που πλησιάζουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα πάνω από ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Για τον εντοπισμό αεροπορικών στόχων και την αποτροπή παραβίασης των ρωσικών κρατικών συνόρων, ένα μαχητικό Su-27 από τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας του Βαλτικού στόλου απογειώθηκε.

“Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τους εναέριους στόχους ως αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ R-8A Poseidon και αεροσκάφος του Γερμανικού Ναυτικού P-3C Orion και τα συνόδευσε πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα”, πρόσθεσε το NDCC.

Αφού ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη απομακρύνθηκαν από τα ρωσικά κρατικά σύνορα, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της πατρίδας του.

“Ολόκληρη η πτήση του ρωσικού μαχητικού Su-27 πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου. Δεν επιτρέπονται παραβιάσεις των ρωσικών κρατικών συνόρων”, αναφέρει επιπλέον η ανακοίνωση.

Η επίσημη εφημερίδα του ρωσικού στρατού Krasnaya Zvezda ανέφερε στις 25 Σεπτεμβρίου ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εντόπισαν 43 ξένα αεροσκάφη που συμμετείχαν σε δραστηριότητες αναγνώρισης κοντά στον εναέριο χώρο της χώρας την περασμένη εβδομάδα.