Οι κινεζικές αρχές θέλουν να βάλουν τέλος στις στρίπερ… κηδειών!

Πογκρόμ κατά των σόου που δίνουν στρίπερ σε…. κηδείες ετοιμάζεται να εξαπολύσει το υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας καθώς σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές το «έθιμο» αυτό προσβάλει τα «χρηστά ήθη».

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, οι Κινέζοι αξιωματούχοι θέλουν να σταματήσουν αυτήν την «απολίτιστη» πρακτική, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας δήλωσε ότι έχει βάλει στο «στόχαστρο» το «στριπτίζ και άλλες χυδαίες και πρόστυχες πορνογραφικές παραστάσεις » που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια κηδειών, γάμων και παραδοσιακών κινεζικών Πρωτοχρονιάτικων συγκεντρώσεων.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι, ιδίως στην επαρχία, οι κάτοικοι συνήθιζαν να προσλαμβάνουν καλλιτέχνες της τοπικής όπερας για να τραγουδούν στις κηδείες των συγγενών τους.
Σταδιακά όμως τη θέση τους πήραν οι… εξωτικές χορεύτριες που κάνουν αισθησιακό στριπτίζ με τους κατά τα άλλα συντετριμμένους συγγενείς να «δαπανούν μεγάλα ποσά για να κάνουν επίδειξη» στους γείτονές τους.

Τέτοιου είδους σόου πραγματοποιούνται εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία καθώς αρκετές οικογένειες πιστεύουν ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπο να τιμήσουν τους νεκρούς τους μιας και λόγω των στρίπερ συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος για να πει το «τελευταίο αντίο».

Για άλλους πάλι το… έθιμο του στριπτίζ αποτελεί φόρο τιμής στη γονιμότητα.

«Σύμφωνα με την ερμηνεία της πολιτισμικής ανθρωπολογίας, το κορίτσι προέρχεται από τη λατρεία της αναπαραγωγής», δήλωσε ο καθηγητής Kuang Haiyan, σύμφωνα με τους The Global Times. «Επομένως, η ερωτική παράσταση στην κηδεία είναι απλώς ένας πολιτιστικός αταβισμός».