Κινδυνεύει να μείνει εκτός του διαγωνισμού για την Εγνατία ο Ελλάκτωρας

To λάθος των αδελφών Καλλιτσάντση να μην τα βρουν με τους Ολλανδούς οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις και  φαίνεται πως θα στοιχίσει ακριβά στον Ελλάκτωρα.
Η εταιρεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει εγγυητική για τον διαγωνισμό της Εγνατίας καθώς οι τράπεζες δεν εμπιστεύονται την τωρινή διοίκηση και τα ανοίγματα είναι αρκετά μεγάλα, ενώ το αίτημα για παράταση του διαγωνισμού που είχε καταθέσει απορρίφθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η κοινοπραξία Ελλάκτωρ – Roadis  επικαλούμενη την αρνητική συγκυρία λόγω κορωνοιού αλλά και κατηγορώντας το ΤΑΙΠΕΔ πως άλλαξε  αιφνιδιαστικά δυο όρους του διαγωνισμού που είχαν να κάνουν με τις τραπεζικές εγγυήσεις αλλά και τη δυνατότητα υποβολής αντιπροσφοράς σε περίπτωση που η διαφορά πρώτου και δεύτερου ήταν μικρότερη από 15 μονάδες ζητούσε παράταση του διαγωνισμού.

Ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ απάντησε τελικά αρνητικά στο αίτημα με το σκεπτικό ότι ήδη ο διαγωνισμός έχει πάει πίσω πολλές φορές και πως τυχόν πισωγύρισμα εγκυμονεί κινδύνους ματαίωσης της ιδιωτικοποίησης.

Έτσι, ο διαγωνισμός διεξάγεται κανονικά μετά από 7 αναβολές μέχρι σήμερα και στις 11 Δεκεμβρίου θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τις 7 κοινοπραξίες εγχώριων και διεθνών ομίλων που διεκδικούν το έργο μαμούθ που μόνο στο δημόσιο εκτιμάται ότι θα αποφέρει έσοδα άνω του 1 δις. ευρώ.