Κίνα: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από σεισμό στην επαρχία Σιτσουάν

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν απο σεισμό με μικρό εστιακό βάθος που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην επαρχία Σιτσουάν (νοτιοδυτική Κίνα), όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην κομητεία Λουσιάν, περίπου 120 χλμ. νοτιοδυτικά της μεγαλούπολης Τσονγκτσίνγκ, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας κατοικούν περίπου 30 εκατ. άνθρωποι.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε πως η δόνηση είχε μέγεθος 5,4 βαθμών, όμως το κινεζικό σεισμολογικό κέντρο έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 6 βαθμών. Αμφότερα τοποθέτησαν το εστιακό βάθος του στα 10 χιλιόμετρα.

Από την ισχυρή δόνηση τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά και 85 ελαφρά, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές. Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι κατέφυγαν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης, πολυάριθμα κτίρια υπέστησαν ζημιές και οι επικοινωνίες διακόπηκαν σε ορισμένα τμήματα της κομητείας.

Η δημόσια τηλεόραση CGTN μετέδωσε εικόνες κατοικιών με σοβαρές ζημιές, συντριμμιών στο έδαφος και δένδρων που έχουν ξεριζωθεί στους γύρω δρόμους. Ρωγμές ήταν ορατές στους τοίχους άλλων κατοικιών. Κάτω από ψιλή βροχή, διασώστες έστηναν σκηνές στην αυλή ενός σχολείου που μετατράπηκε προσωρινά σε καταφύγιο.

«Για λόγους ασφαλείας, οι κάτοικοι δεν μπορούν προς το παρόν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο. Πολλές γραμμές ηλεκτροδότησης έχουν κοπεί εξαιτίας του σεισμού και 62.000 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό, σύμφωνα με τις Αρχές της Σιτσουάν.