ΚΙΝ.ΑΛ. κατά Κεραμέως για τη συμφωνία με τη Cisco

Έντονες επικρίσεις κατά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως διατύπωσε το Κίνημα Αλλαγής για τη σύμβαση με την εταιρεία Cisco που αφορά την τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας.

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του κόμματος αναφέρει ότι η υπουργός εμπαίζει τη Βουλή των Ελλήνων, τον πολιτικό κόσμο, την εκπαιδευτική κοινότητα, την ελληνική κοινωνία, ασκώντας αντιεκπαιδευτική πολιτική. Συγκεκριμένα, κατηγορεί την κυρία Κεραμέως πως δεν παίρνει μέτρα για την τηλεκπαίδευση και διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς. Όπως τονίζει το Κίνημα Αλλαγής: «Η κυρία Κεραμέως εδώ και 10 μήνες δεν δημοσιοποιούσε τη σύμβαση με την Cisco, παρά το γεγονός ότι ήταν θεσμικά και πολιτικά υποχρεωμένη… Τώρα διαφάνηκε ότι η προσφορά της Cisco στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν προσχηματική, γιατί στη δεύτερη φάση της πανδημίας η ίδια εταιρία αμείβεται από το ελληνικό Δημόσιο, για να συνεχίσει την τηλεκπαίδευση με το αντίτιμο των 2 εκατομμυρίων ευρώ».

Μάλιστα, το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει στην υπουργό Παιδείας πως με την «πρόσφατη κρίση στο “ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη συνεχή προσπάθειά της για αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης».

Το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει: «Καταδεικνύεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο η ανάγκη να συνεχιστεί το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με την ενίσχυση των σχετικών δημόσιων θεσμών: του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του εκπαιδευτικού αποθετηρίου του ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟΥ, των ασύγχρονων πλατφορμών e-me, e-class, του Ψηφιακού Σχολείου κ.λπ., που εγκαταλείφθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και από τη σημερινή της ΝΔ».

«Η κυρία Κεραμέως και η ΝΔ είναι έκθετη από την πολιτική της αδιαφάνειας. Επιμένουμε σταθερά και αταλάντευτα για την εδώ και τώρα δημιουργία εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη “Ψηφιακής Παιδείας”, με δημόσιο θεσμικό διάλογο για να μπορέσει τη χώρα μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας γενιάς και των καιρών» καταλήγει η ανακοίνωση.