ΚΙΝ.ΑΛ.: Κανονικά φαίνεται ότι θα διεξαχθούν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την προεδρία

Σε εξέλιξη είναι συζητήσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. μετά την ανακοίνωση της Φώτης Γεννηματά ότι αποσύρεται από την κούρσα για την προεδρία του κόμματος για λόγους υγείας.

Μπορεί προς στιγμήν να έχουν παγώσει οι διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου, καθώς οι τρεις άλλοι υποψήφιοι -Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Καστανίδης και Ανδρέας Λοβέρδο- ανακοίνωσαν την αναστολή των εκστρατειών τους, ωστόσο αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν εκ νέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινή θέση τόσο των τριών όσο και του επιτελείου της Φώφης Γεννηματά είναι να μην υπάρξει καμία αναβολή στις ημερομηνίες των προγραμματισμένων εσωκομματικών εκλογών στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Το κρίσιμο θέμα είναι εάν υπάρξει και πώς κάποια παράταση στην προθεσμία για κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών από τους υποψήφιους. Η προθεσμία λήγει μεθαύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και η συζήτηση σχετίζεται με το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιο καινούργιο υποψήφιο, που προφανώς θα θέλει να εκφράσει το χώρο, ο οποίος είχε επιλέξει να στηρίξει την επανεκλογή της Φώφης Γεννηματά.

Εν αναμονή εξελίξεων

Τα επόμενα 24ωρα τόσο η ηγεσία και τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής συλλογικά όσο και οι εναπομείναντες υποψήφιοι για την ηγεσία του αναμένεται να σταθμίσουν τα δεδομένα.

«Τα πολιτικά εκ των πραγμάτων για τούτες τις ώρες, και σήμερα και αύριο, έχουν παγώσει. Τις επόμενες ημέρες με νηφαλιότητα τα αρμόδια όργανα θα συνεδριάσουν για να δουν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες» δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στον Σκάι, ενώ ο Κώστας Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία και πως δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τις ημερομηνίες και για την πορεία του ΚΙΝ.ΑΛ. προς τις εκλογές. «Τέτοια γεγονότα καμιά φορά μπορούν να αφυπνίσουν, να κινητοποιήσουν, να συσπειρώσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, φέρεται ότι επικοινώνησαν χθες τηλεφωνικά και συμφώνησαν να συναντηθούν και διά ζώσης για να συζητήσουν για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. Όπως είπε μεταξύ άλλων, ο Χάρης Καστανίδης, σε δηλώσεις στην ΕΡΤ: «Θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες για να δούμε τι θα γίνει με τις εκλογές».

Σημειώνεται ότι παρά την αιφνίδια υποτροπή στην υγεία της η Φώφη Γεννηματά θα συνεχίσει να διατηρεί τις ευθύνες που απορρέουν από το αξίωμα του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής μέχρι να ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την αντικατάστασή της. Άλλωστε αυτό επιβεβαίωσε και στη γραπτή δήλωσή της στην οποία επισήμανε:«Ως πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, άπροτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».