Κιλιντσντάρογλου σε Ερντογάν: «Κάνε ένα βήμα για τα νησιά που καταλήφθηκαν»

Μετά τις κλιμακούμενες επιθέσεις του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της χώρας μας, στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καταδεικνύοντας ότι όχι μόνο η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και η αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας εποφθαλμιά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο Κιλιντσάρογλου απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: “μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”. Αν έχεις ψυχή, κάνε ένα βήμα για τα νησιά, τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε!».

Οι δηλώσεις Κιλιντάρογλου έρχονται μετά την ακραία επίθεση που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι κακώς το ΝΑΤΟ επέτρεψε την επιστροφή της Ελλάδας στους κόλπους του, ενώ, όσον αφορά τα F35 και τη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, είπε: «Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα. Δεν έχετε μάθει τίποτα από την Ιστορία;»

Έκοψε επίσης κάθε γέφυρα με την χώρα μας λέγοντας ότι δεν θα επαναληφθούν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά, αν δεν ενεργήσει «σοβαρά και ειλικρινά». «Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν θα έρθει στον σωστό δρομο. Είναι το ελληνοκυπριακό λόμπι στις ΗΠΑ και μιλάνε εναντίον μας στο Κογκρέσο. Τους έχουμε βαρεθεί πλέον. Αν  είσαι έντιμος, η θέση σου είναι έτοιμη μπροστά μας, αν δεν είσαι τότε μην παρεξηγείς» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.