Κικίλιας: Αύξηση προκρατήσεων 20% σε σχέση με το 2019 για τη φετινή τουριστική περίοδο

«Οι προκρατήσεις του Ιανουαρίου για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι 20% πάνω σε σύγκριση με τις αντίστοιχες του 2019», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σημειώνοντας ότι ακόμα και το τελευταίο τρίμηνο τα ταξιδιωτικά έσοδα στήριξαν τους πολίτες και τη μέση ελληνική οικογένεια, αποδεικνύοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, τον Ιανουάριο διακινήθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» 1,44 εκατ. επιβάτες στο σύνολο, και στους επιβάτες από το εξωτερικό καταγράφηκε 5% αύξηση σε σύγκριση με το 2019.

Ειδική αναφορά έκανε στην εντυπωσιακή ανάκαμψη της κρουαζιέρας και στις ακόμα καλύτερες επιδόσεις που αναμένονται το 2023. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη -όπου η κρουαζιέρα ήταν 10 φορές πάνω συγκριτικά με το 2019 και για το 2023 έχουν ήδη προγραμματιστεί τουλάχιστον 70 αφίξεις από 13 εταιρείες και 21 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια- ο υπουργός Τουρισμός επεσήμανε ότι φέτος στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται 807 κρουαζιερόπλοια, γεγονός που σημαίνει αύξηση 19% σε σχέση με το 2022, χρονιά που ξεπέρασε τις επιδόσεις της προπανδημικής περιόδου.

Τέλος, σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση στην Α’ Αθήνας, όπου θα είναι υποψήφιος, ο κ. Κικίλιας απάντησε: «Είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή, είναι σκληρή η μάχη, αλλά η μάχη για το μεγάλο διακύβευμα, που είναι η ευημερία των Ελλήνων και να πάει η χώρα μπροστά, είναι σημαντικότερη».