Κέκροπας: Η απόφαση μπορεί να δημοσιευτεί και εντός του προσεχούς τριμήνου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στον Αρειο Πάγο με εισηγήτρια την κα Μαρία Μουλιανιτάκη η οποία ήταν και στην προηγούμενη εκδίκαση.
  • Επειδή η κα Εισηγήτρια είναι πλήρως κατατοπισμένη για την εκκρεμούσα εδώ και μία ολόκληρη 30ετία διένεξη μεταξύ του Ομίλου και του ελληνικού δημοσίου, εκτιμούμε ότι η απόφαση μπορεί να δημοσιευτεί και εντός του προσεχούς τριμήνου και να μην πάρει την συνήθη χρονική έκταση.

Η εκτίμηση – άποψη όλων των ουδέτερων παρατηρητών οι οποίοι έχουν ζήσει την όλη υπόθεση από πολύ κοντά δεν έχει αλλάξει. Το δίκηο ευρίσκεται με την πλευρά της εταιρείας, με λίγα λόγια … “Ηρθαν τα Αγρια, για να διώξουν τα ήρεμα”.

  • Το τι παίζεται στο παρασκήνιο, το τι θα παιχτεί τώρα στο τελικό στάδιο και ποια απόφαση θα εκδοθεί δεν την ξέρει ούτε ο Θεός ο ίδιος.

Ευχή πάντως όλων των υγιώς σκεπτόμενων ατόμων – μακρυά από τα παιχνίδια εξουσίας κλπ – παραμένει η επικράτηση του Δίκαιου και της Λογικής.

  • Πρέπει επιτέλους η Ελλάδα μας να μην παραμένει δέσμια συμφερόντων που ενστερνίζονται την λογική της Κατσίκας του Γείτονα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, κακομαθημένων κύκλων για να μην γράψουμε κάτι το πολύ χειρότερον…

****

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 

Για να ξερετε (όσοι δεν), ο ΚΕΚΡΟΠΑΣ ήταν στο Παλαιό Ψυχικό από τότε που η περιοχή ήταν βοσκοτόπια. Αυτός χαραξε μάλιστα στη ρυμοτομία κλπ κλπ… Και ήρθαν οι άγριοι να του πάρουν την περιουσία του.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΦΟ: Είναι από τα παράδοξα που συμβαίνουν συχνά με το ελληνικό δημόσιο… Είναι γνωστό ότι η εταιρεία Κέκροψ διαθέτει οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 282 στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Όπως επίσης ότι τα περισσότερα από αυτά αμφισβητούνται και διεκδικούνται από το ελληνικό δημόσιο.
….
Και όμως η εταιρία καλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, να πληρώσει Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2012 και 2013, συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ (συν τις προσαυξήσεις) για εκτάσεις που διεκδικεί το ελληνικό δημόσιο.

  • Άρα ουσιαστικά το κράτος δέχεται ότι οι εν λόγω εκτάσεις ανήκουν στον Κέκροπα για αυτό και επιβάλλεται ο φόρος… Ή απλά μπροστά στον στόχο να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα στα ταμεία του κράτους, η νομιμότητα  ή μη… απλά παραμερίζεται!

Για την Κέκροψ πάντως εδώ και χρόνια τον πρώτο και καθοριστικό ρόλο στην αξιοποίηση της ακίνητης αυτής περιουσίας και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξή της, τον έχει η δικαιοσύνη. Μάλιστα η εισηγμένη διαθέτει τα τελευταία χρόνια ένα πολύ καλά οργανωμένο νομικό τμήμα, το οποίο υπερτερεί και από το τμήμα ανάπτυξης έργων. (ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΟΤΑ)

Οι δικαστικές διαμάχες του Κέκροπα είτε με το ελληνικό δημόσιο είτε με τον δήμο Ψυχικού είναι πολύχρονες, μπλεγμένες στις αναιρέσεις, τις εφέσεις και τις αιτήσεις αναστολής.

*****

ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ κατά καιρούς για την καταταλαιπωρημένη αυτή εταιρεία η οποία είχε την δυστυχία να εμπλακεί στα γρανάζια της “κρατικής μαφίας” και η οποία της στερεί την ιδιοκτησία της με διάφορα νομικίστικα τερτίπια και τεχνάσματα, εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια!!

  • ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ιδού ένα σχόλιο ιδιώτη το οποίο γράφτηκε πριν περίπου μία 3ετία και το οποίο κατά την ταπεινή άποψη μας αποδίδει 100% την πραγματικότητα… ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ

*”Δεν είναι δυνατόν να ξεπουλιέται ολόκληρη η περιουσία του Ελληνικού κράτους, (άπειρα τα παραδείγματα) έναντι πινακίου φακής στον κάθε λογής ξένο επιχειρηματία και εδώ επί μισό σχεδόν αιώνα να βολοδέρνει αυτή η εκκρεμότητα για τα Λατομεία του Ψυχικού.

  • Είναι άδικο, όταν οι ίδιες οι κυβερνήσεις διαχρονικά είναι «υπόδουλες» και ξεπουλούν τα πάντα όπως ξαναείπα, να δημιουργούν προσχώματα σε επιχειρηματίες όπως ο Περιστέρης που εν μέσω κρίσης – όπως ξεκάθαρα φαίνεται –  επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα με αμείωτους ρυθμούς, φέρνοντας στο πλάι του παγκόσμιους κολοσσούς.

Ναι βρε αθεόφοβοι και νάνοι πολιτικά κυβερνώντες, άλλα ήθελα να γράψω ας είμαι όμως όσο μπορώ κόσμιος… Σημερινοί – χθεσινοί και αυριανοί,  στήνεστε στα τέσσερα στους ξένους επιχειρηματίες και συμφέροντα και ταλαιπωρείτε τους Έλληνες επιχειρηματίες.

  • Δείτε βρε πρόστυχοι, εταιρείες όπως ΚΑΡΕΛΙΑΣ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και πολλές άλλες πως αναπτύσσονται προσέχοντας και τους εργαζομένους τους και στηρίξτε τις επιτέλους.”….

ΣΣ μ/μ: Πίσω από την “κρατική μαφία” στέκονταν και στέκονται πανίσχυρα τζάκια τα οποία επ’ουδενί θα ήθελαν να έχαναν την ησυχία τους. Έλα όμως που τα τελευταία χρόνια είχαν και έχουν να αντιμετωπίσουν το δίδυμο Κόκκαλη-Περιστέρη; ‘Ελα όμως που ένας αδέκαστος δικαστής δεν θα μπορούσε να τους έδινε στη τελική δίκαιο; Από που να το βρουν άλλωστε;