Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το κύριο θέμα θα πέσει στο κενό…

Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το κύριο θέμα θα πέσει στο κενό. Κι αυτό είναι η ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ (ενδεχομένως, σε λίγες ημέρες θα χρησιμοποιούμε όλοι μας βαρύτερη λέξη) των 20 εκατ. δημοσίου χρήματος στα πλαίσια της καμπάνιας για τον κορονοϊό.

  • Πάμε λοιπόν ξανά: ‘Αμεση δημοσιοποίηση της πρώτης αρχικής λίστας από τα τέλη Μαϊου για το ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΙ ΠΟΣΟΝ! Πραγματικά — όχι με τις μαγειρικές λαθροχειρίες που επιχειρούν να κάνουν κάποιοι μεταθέτοντας ευθύνες κι άλλα τινά.

Δεν ενδιαφέρει κανέναν η τύχη του δύσμοιρου και ανεπαρκούς σημερινού εκπροσώπου που είναι απόλυτα αναλώσιμος. Αλλωστε, ο ίδιος ήταν τριτο-τέταρτος κομπάρσος σε μια μεγάλη ιστορία ΜΟΙΡΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Αλλοι τραβούσαν τα νήματα στο Μαξίμου, με τελικώς επιβλέποντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  • Το ότι ο Σύριζα τα θαλάσσωσε με ένα σποτάκι κακόγουστο ατυχές και άδικα γενικόλογο δεν αλλάζει την ουσία. Ούτε ότι η ΝΔ — για να αλλάξει την ατζέντα — ανασύρει καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών από κρατικά αρχεία και τις πλασάρει εδώ κι εκεί..

Αντίθετα: Η ΕΣΗΕΑ που διαρρηγνύει εκ των υστέρων και υποκριτικά τα ιμάτια της θα πρέπει να εφαρμόσει με αυστηρότητα το καταστατικό της και να ελέγξει ποιοί και πόσοι δημοσιογράφοι το παραβιάζουν κατάφωρα — έχοντας εταιρίες, κάνοντας διαφημίσεις κλπ.

  • Και τέλος: Να δημοσιευθούν τα ονόματα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ που και σήμερα και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν και είχαν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ (δημοσιογραφικού χαρακτήρα και μη) στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ευάγγελος Αντώναρος

@twitter.com