Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται με Covid-19, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας

Τα συγκλονιστικά στοιχεία ότι ένας Παριζιάνος μολύνεται με Covid-19 κάθε 30 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 15 λεπτά ένας Παριζιάνος εισάγεται σε νοσοκομείο ως αποτέλεσμα της νόσου, αποκάλυψε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν στον ραδιοσταθμό RTL Radio.

Ο Βεράν χρησιμοποίησε αυτά τα στοιχεία για να απαντήσει σε αιτήματα της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό να ανοίξουν μικρά βιβλιοπωλεία και άλλα μικρότερα καταστήματα, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν η εμπορική και η κοινωνική δραστηριότητα παρά το νέο lockdown στη Γαλλία.

Ο Βεράν δήλωσε ότι οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα ήταν υπερβολικά επικίνδυνη δεδομένου του υψηλού ρυθμού των μολύνσεων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η δήμαρχος «δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 15 λεπτά στα νοσοκομεία του Παρισιού υπάρχει ένας ασθενής που εισάγεται με Covid. Δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας Παριζιάνος μολύνεται» δήλωσε ο Βεράν. «Θέλουμε να σώσουμε τους Παριζιάνους και τον γαλλικό λαό, και θα το πράξουμε με αποφασιστικότητα και συνέπεια» πρόσθεσε.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες αριθμό ρεκόρ 52.518 νέων κρουσμάτων Covid-19 ενώ ο απολογισμός των θανάτων από Covid-19 αυξήθηκε κατά 416 στους 37.435.