Καθ. Κρ. Μιούρεϊ: Τέλος της πανδημίας τον Μάρτιο – Πότε αναμένεται η κορύφωση στην Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού θα επέλθει τον Μάρτιο έκανε ο “γκουρού” των προβλέψεων της Covid, επικεφαλής του Ινστιτούτου Θεμάτων Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Μιούρεϊ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

  • Πρόσθεσε δε ότι δεδομένης της μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον, αναμένεται να προσβληθεί τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός παρά τον εμβολιασμό ή την προηγούμενη νόσηση. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η κορύφωση του κύματος αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στον Ιανουάριο.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι η Όμικρον είναι πολύ λιγότερο σοβαρή από την προηγούμενη παραλλαγή, ίσως 90% ή 95% λιγότερο σοβαρή.

Ο Κρίστοφερ Μιούρεϊ σημείωσε ότι ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να τρομοκρατείται από τους αριθμούς κρουσμάτων και πρέπει να κοιτάξει τις νοσηλείες ή ακόμα περισσότερο, αυτό που κάνει ήδη η κυβέρνηση, δηλαδή να κοιτάζει τους αριθμούς όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ, είτε σε ελεγχόμενο μηχανικό αερισμό ή σε διασωλήνωση.

“Αυτό το νούμερο πρέπει να παρακολουθούμε, αυτό μας πληροφορεί για τους βαριά πάσχοντες από covid. Επειδή αυτό μας δείχνει τις πραγματικές συνέπειες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.