Κατέβασαν ρολά και σε κυβέρνηση και σε αντιπολίτευση…

H ανάπαυση του Πρωθυπουργού

Κατέβασαν ρολά και σε κυβέρνηση και σε αντιπολίτευση. Αυτή η δεκαπενταυγουστιάτικη δεκαήμερη ανάπαυλα της Βουλής έδωσε την ευκαιρία στους πολιτικούς να ξεχυθούν στις παραλίες. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία) βρίσκεται οικογενειακώς στα Χανιά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και αυτός οικογενειακώς στη Βαρκελώνη.

  • Τους υπόλοιπους πολιτικούς τους βρίσκει κανείς αυτές τις ημέρες στις πλαζ, σε ξαπλώστρες απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα. Θεωρούν, οι περισσότεροι, μεγάλη κατάκτηση το γεγονός ότι κολυμπούν εφέτος… χωρίς φρουρά και γραμματείς. Ετσι τουλάχιστον λέει ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης που κάνει πράξη την εντολή του Πρωθυπουργού «κάντε διακοπές… διακριτικά». 

***

Αλλά και ο κ. Μητσοτάκης κάνει διακριτικά τις διακοπές του. Τόσο διακριτικά που ξυπνά σχεδόν χαράματα στα Χανιά, πηγαίνει πολύ πρωί (μαζί με τη Μαρέβα) στο Μαράθι για βουτιές, εν συνεχεία ποδηλατάδα για αρκετή ώρα (έως τα μοναστήρια), φαγητό μαγειρευμένο στο σπίτι του και διάβασμα βιβλίων. Σπανίως βγαίνει σε ταβέρνες. Τις ολιγοήμερες θερινές διακοπές του όμως τις διέκοψε η φωτιά στην Παιανία. Ζητούσε συνεχώς ενημέρωση και έδινε οδηγίες για την αντιμετώπιση της φωτιάς. Τον Δεκαπενταύγουστο θα βρίσκεται στην Τήνο και εν συνεχεία θα κάνει τη δεύτερη περιοδεία ως Πρωθυπουργός (μετά την Κάρπαθο) στην Ηπειρο.

***

Το ισπανικό καλοκαίρι του Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα χρειαζόταν τουλάχιστον άλλους δύο μήνες για να ξεκουραστεί, από την κόπωση των τριών χαμένων εκλογικών αναμετρήσεων. Τόσο πολύ κουρασμένος λέει ότι είναι. Αλλά εάν άκουγε τους συνεργάτες του και έκανε τις εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές τότε ίσως να είχε περισσότερες ημέρες ξεκούρασης, αφού η Βουλή θα έκλεινε από τις αρχές Αυγούστου έως το τέλος του μήνα. Βρίσκεται στην Ισπανία, κάνοντας (ανάμεσα στα άλλα) πράξη την επιθυμία των παιδιών του να δουν από κοντά το γήπεδο της Μπαρτσελόνα. Οταν θα επιστρέψει στην Αθήνα προγραμματίζει ταξίδια στο εξωτερικό ώστε να διατηρήσει, όπως λέει, το διεθνές και ευρωπαϊκό του προφίλ.

***

BHMAτοδότης (πρωι 13ης Αυγ.)

Print Friendly, PDF & Email