Κατερίνα Πάντα: Προσγειωθείτε στον πλανήτη γη μερικοί…- Η ΕΚΤ ελπίζει ακόμη;

Το τελευταίο οκτάμηνο περίπου το παγκόσμιο εμπόριο μετά από μια σύντομη ανάκαμψη παρουσιάζει εικόνα σκέτης τραγωδίας με κάθετη πτώση.


Παράλληλη πορεία ακολουθούν οι μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης ως προς την “ανάπτυξη”, που έριξε έξω κάθε προηγούμενη φιλόδοξη πρόγνωση και μετατρέπεται σε ύφεση.


Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, αντιπροσωπεύουν από μόνες τους τα δύο τρίτα της οικονομίας της ζώνης του ευρώ και όλες έχουν τα προβλήματά τους. Στη Γερμανία, η αυτοκινητοβιομηχανία έχει προβλήματα μένοντας αφενός πίσω τεχνολογικά στην ηλεκτροκίνηση, αφετέρου λόγω ασθενέστερης ζήτησης στην Κίνα παράλληλα με την απειλή των αμερικανικών τιμολογίων.

  • Η Γαλλία αντιμετωπίζει εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες και ταραχές για περισσότερες παροχές, ενώ παραμένουν φτωχές οι οικονομικές προοπτικές της Ιταλίας καθότι δεν μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα του χρέους της, των ελλειμμάτων της και της ανάπτυξής της.

Ανησυχίες για μια περιοχή που ποτέ δεν αποτύπωσε σωστά τις συνέπειες δύο κρίσεων την τελευταία δεκαετία & την άφησαν με ένα εξασθενημένο τραπεζικό σύστημα και μια κατακερματισμένη πολιτική.

Η ΕΚΤ ελπίζει ακόμη;

Χωρίς νέο QE, TLTRO’s και όλα τα σχετικά βοηθήματα, όταν ο ισολογισμός της έχει ήδη εκτιναχθεί στο 41% του ΑΕΠ της ευρωζώνης; 

Προσγειωθείτε στον πλανήτη γη μερικοί…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Print Friendly, PDF & Email