Κατά 12% υποχώρησε το α’ τρίμηνο του έτους η ευρωπαϊκή αγορά smartphones

Κατά 12% υποχώρησε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones το α’ τρίμηνο του έτους, καταγράφοντας τη συγκεκριμένη περίοδο τις χαμηλότερες αποδόσεις εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, σύμφωνα με έκθεση της Counterpoint Research, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πτώση οφειλέται σε σειρά παραγόντων, όπως οι συνεχιζόμενες ελλείψεις εξαρτημάτων, τα lockdowns λόγω πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα, η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και η έναρξης του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ενώ η Samsung είδε τις αποστολές της στην Ε.Ε. να μειώνονται κατά 16% και η Apple σημείωσε πτώση κατά 6%, η Realme ήταν ο μόνος κορυφαίος πωλητής που κατέγραψε ετήσια αύξηση στις αποστολές.

«Τα αυξανόμενα επίπεδα πληθωρισμού σε ολόκληρη την περιοχή επηρεάζουν τις καταναλωτικές δαπάνες, ενώ η Samsung και η Apple, ο πρώτος και ο τρίτος πωλητής smartphone στη Ρωσία, σταμάτησαν όλες τις αποστολές στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης στις αρχές Μαρτίου 2022» δήλωσε ο Jan Stryjak, αναπληρωτής διευθυντής της Counterpoint Research.

Η εταιρεία αναμένει ότι η ετήσια αύξηση των αποστολών smartphone στην Ευρώπη θα συνεχίσει να μειώνεται το επόμενο διάστημα, ιδίως το β’ τρίμηνο του έτους.