Καρανίκας: Έχω δοκιμάσει ηρωίνη και κοκαΐνη με… επιστημονικό τρόπο

Τη μία αποκάλυψη πίσω από την άλλη έκανε ο Νίκος Καρανίκας, που κάθισε στον καναπέ της εκπομπής Tik Talk με τον Αντώνη Σρόιτερ στην τηλεόραση του Alpha. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη ζωή του, τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, τους «πειραματισμούς» του με την κοκαΐνη και την ηρωίνη και την… ξαφνική γνωριμία με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο επί τρία χρόνια σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, αρχικά είχε γίνει γνωστός για τις αναρτήσεις θαυμασμού προς την Ελένη Μενεγάκη, αλλά και τους ομηρικούς καυγάδες στο Twitter, ωστόσο όπως είπε έκλεισε τον λογαριασμό του, διότι τα κοινωνικά μέσα «του έβγαζαν έναν εαυτό που έβριζε…». Μάλιστα, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν διάβαζε τα εναντίον του σχόλια, υποστηρίζοντας ότι τον ενημέρωναν για όλα αυτά, αλλά εκείνος περιοριζόταν να γελάει, μιας και, όπως είπε, δεν τον ενδιέφεραν οι σχολιασμοί για το πρόσωπό του.

Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα υποστήριξε ότι για την δουλειά του στο Μέγαρο Μαξίμου αμειβόταν με 1.200 ευρώ το μήνα – σημειώνοντας ότι προηγουμένως, όταν εργαζόταν ως σερβιτόρος, έπαιρνε περισσότερα χρήματα. Σημείωσε μάλιστα ότι επέλεξε να εργαστεί στην εστίαση, επειδή – όπως είπε – έπρεπε να κάνει μία «δουλειά του ποδαριού», επειδή εκείνη την περίοδο είχε αφιερωθεί «στο στήσιμο της παράταξης», εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «είναι ηγέτης» – και ότι δεν υπάρξει άλλος ηγέτης για αυτόν.

Για την σχέση του με τα ναρκωτικά, ο Νίκος Καρανίκας είπε ότι έχει δοκιμάσει ουσίες, όπως ηρωινή και κοκαΐνη με την παρέα του – και πιο συγκεκριμένα, έναν γιατρό – με σκοπό να έχει άποψη για το είναι αυτές οι ουσίες και τι προκαλούν στον άνθρωπο… «Ναι, έχω εμπειρία, έχω δοκιμάσει πολλά πράγματα, εις γνώσιν μου όμως. Από τα 14 είμαι στρατευμένος στην Αριστερά. Ο,τι έκανα ήταν σε μια λογική ελέγχου, μέτρου, και για την εμπειρία, για να απομυθοποιήσουμε τον εχθρό. Γνώριζα επιστημονικά ότι δεν είναι αυτό που λένε. Σαν παρέα, μαζί με άλλα παιδιά, οργανωμένα στην Αριστερά, το συζητήσαμε και το κάναμε με επιστημονικό τρόπο. Ερευνήσαμε πώς να το κάνεις με δοσολογία που να μη σε σκοτώνει, με ποιον τρόπο ώστε να μην είναι επώδυνος κ.λπ. Δεν το χαρήκαμε. Η κόκα δεν μου άρεσε, το είπα και στα παιδιά, μπορεί να ήταν μάπα και αυτό που πήρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να την πάρει κάποιος, καλύτερα να πάρουμε βασιλικό πολτό. Ούτε η ηρωίνη, που είναι οπιούχο, μου άρεσε. Αυτές οι ουσίες δεν σε κάνουν να είσαι ο εαυτός σου. Τι καλύτερο από το να είσαι ο εαυτός σου;» είπε ο Νίκος Καρανίκας.

Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, το όνομα του οποίου επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από τα δημόσια εύσημα που του απένειμε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους χειρισμούς του στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι τον είχε καλέσει σε υπηρεσιακή σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι όταν τον κάλεσαν από το γραφείο του κ. Γεωργιάδη και του είπαν «σας συνδέουμε με τον υπουργό», εκείνος δεν αντιλήφθηκε με ποιον θα μιλούσε στο τηλέφωνο:«Τον κατάλαβα από την φωνή», είπε – προσθέτοντας ότι είχε ανημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τη μετάβασή του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Κατά τα άλλα, ο Νίκος Καρανίκας μίλησε χωρίς διάθεση να κρύψει κάτι για τον εαυτό του: είπε ότι είναι δυσλεκτικός και δυσγραφικός, με σοβαρά ορθογραφικά λάθη στο γραπτό κείμενο, ενώ επανέλαβε ότι έφτασε να μπει στη φυλακή, επειδή ως αντιρρησίας συνείδησης δεν ήθελε με τίποτα να υπηρετήσει στον Στρατό.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη: