Καπιτώλιο: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαμαρτυρία κατά των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή

Εκατοντάδες πολίτες που διαμαρτύρονταν για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ χθες Τετάρτη το βράδυ. Οι διαδηλωτές ζητούσαν από το νομοθετικό σώμα να ζητήσει να τηρηθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από τις οργανώσεις Jewish Voice for Peace και IfNotNow, ενώ πολλοί από τους διαδηλωτές φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «Οι Εβραίοι λένε κατάπαυση του πυρός» και «όχι στο όνομά μας» και κρατούσαν πανό με το σύνθημα «κατάπαυση του πυρός τώρα».

Οι διαδηλωτές, οι περισσότεροι εβραϊκής καταγωγής, είχαν μπει μέσα στο κτίριο όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία, ενώ έξω από το Κογκρέσο χιλιάδες άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.

Πλάνα έδειξαν την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν-έναν τους διαδηλωτές, ενώ κάποιοι έπεφταν στο πάτωμα.

«Μια ομάδα διαδηλώνει μέσα στο Cannon Rotunda. Δεν επιτρέπονται διαδηλώσεις μέσα στα κτίρια του Κογκρέσου. Προειδοποιήσαμε τους διαδηλωτές να σταματήσουν και όταν δεν συμμορφώθηκαν αρχίσαμε να τους συλλαμβάνουμε» ανέφερε η Αστυνομία σε ανάρτησή της στο Χ.