Κανονικά η ΓΣ της ΜIG – Aπορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Ηλιόπουλου

Tο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τις δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η πλευρά του Μάριου Ηλιόπουλου και ζητούσε την αναστολή της απόφασης μεταβίβασης της Attica Group στην Strix, θυγατρική της Πειραιώς.

Μετά την απόφαση αυτή, η έκτακτη Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 18.00 θα διεξαχθεί κανονικά. Θα συζητηθεί και θα οριστικοποιηθεί η μεταβίβαση της Attica Group στην Strix, με αντάλλαγμα την αποπληρωμή των απλήρωτων δανείων προς την Πειραιώς.

Όπως είναι γνωστό, η οικογένεια Ηλιόπουλου, η οποία ελέγχει τη Seajets, επιθυμεί να μπλοκάρει το εν λόγω deal και γι’ αυτόν τον λόγο έχει αυξήσει κοντά στο 13% το ποσοστό που διατηρεί στη MIG.

Από την πλευρά της, η Πειραιώς, η οποία σήμερα ελέγχει το 53% της MIG, επιχειρεί να διασφαλίσει την ολοκλήρωση του deal μεταβίβασης, μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης του μεριδίου της. Προς αυτήν την κατέθευνση, έχει καταθέσει δημόσια πρόταση προς τους υπόλοιπους μετόχους, με προτεινόμενη τιμή αγοράς το 0,217 ευρώ ανά μετοχή.

Όσο αφορά τις δύο αιτήσεις που απερρίφθησαν η Warrior Shipping της Δέσποινας Ηλιοπούλου, η Multiway Investments του Αντώνη Κλεάνθους και οι Ηλίας Μπέζας – Γιώργος Κανελλόπουλος, ζητούσαν:

Α) Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της MIG, με αίτημα την αναστολή της ισχύος της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, με την οποία έγινε αποδεκτή η πρόταση της «Strix Holdings» για την ανταλλαγή του συνόλου των ομολογιακών δανείων της εταιρείας με τη συνολική συμμετοχή της στην «Attica Α.Ε. Συμμετοχών», της πραγματοποίησης της Μετ’ Αναβολήν Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 3ης Μαρτίου του 2023 με θέμα, μεταξύ άλλων, την έγκριση της προτεινόμενης συναλλαγής και της διενέργειας οποιασδήποτε πράξης συνδέεται με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Β) Αίτηση Έκτακτου Ελέγχου κατά της MIG, κοινοποιούμενη προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα Πειραιώς, με αίτημα να διαταχθεί ο έλεγχος της εταιρείας για τις οικονομικές χρήσεις 2020, 2021, 2022 και μέχρι σήμερα για δήθεν πιθανολογούμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας, από ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους μη συνδεόμενη καθ’ οιονδήποτε με την «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» κατά τα προηγούμενα πέντε έτη.