Κανείς δεν πειράζει τους δημόσιους υπάλληλους…

  • Ζήτημα για τη μείωση μισθών στο δημόσιο αυτή τη στιγμή δεν τίθεται είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Άφησε όμως κι ένα μεγάλο «αλλά». Γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός.

«Με τα δεδομένα που έχουμε, δεν υπάρχει στο τραπέζι και δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των αποδοχών στο Δημόσιο, όμως ουδείς ξέρει πότε θα τελειώσει η κρίση και ποια μέτρα θα απαιτηθούν. Κανείς στον κόσμο δεν ξέρει πότε θα τελειώσει αυτή η κρίση, εμείς πήραμε αυτήν την στιγμή μέτρα με ορίζοντα διμήνου», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (28.03.2020) στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων από τον Απρίλιο. Το έως τώρα πακέτο βοήθειας που έχει δοθεί από την κυβέρνηση φτάνει τα 15 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με τα ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης και ρευστότητας μαζί με τις δαπάνες του προϋπολογισμού. Τον Απρίλιο θα ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να συμπεριληφθούν επιπλέον ΚΑΔ στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

«Έως το βράδυ της Παρασκευής, 212.059 επιχειρήσεις με 321.860 εργαζόμενους, είχαν υποβάλλει αίτηση στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για στήριξη και συμμετοχή στα προγράμματα με τα μέτρα, και αυτό δείχνει ότι έχουμε πετύχει μια ανάσχεση των απολύσεων», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

ΥΓ: Για ποιο λόγο παρέχεται ασυλία στο Δημόσιο; Με τι επιχειρήματα; Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι άλλης κατηγορίας εργαζόμενοι;;;; Δεν τα πάμε καλά….