Καμμένος: Θα συνεχίσουμε μαζί με τον Τσίπρα μέχρι τέλους

Θα συνεχίσουμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα  μέχρι τέλους.
Αυτό δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος ολοκληρώνοντας τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτή βασίζεται πάνω σε γερές βάσεις, ενώ για το Σκοπιανό τόνισε πως οι θέσεις μας είναι γνωστές στον πρωθυπουργό.
Για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, επέμεινε στη θέση του ότι είναι όμηροι των Τούρκων, ενώ ερωτηθείς για το σενάριο ανταλλαγής τους με τους οκτώ Τούρκους που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα, δεν ήταν σαφής ή κατηγορηματικός πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

«Δεν έχουμε κάτι τέτοιο μπροστά μας ως πρόταση. Όλα αυτά θα τα χειριστούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα και θα το χειριστούν τα αρμόδια υπουργεία. Είναι προς το συμφέρον όλων να λήξει γρήγορα αυτή η περιπέτεια», ανέφερε ο υπουργός.

«Οι Έλληνες αξιωματικοί είναι κρατούμενοι και επιζητούμε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αν εχουν κανει παραβάσει να δικαστούν και να μη χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα», σημείωσε.

Για τη ρήξη με ΣΥΡΙΖΑ 

Μιλώντας για τα σενάρια των προηγουμένων ημερών που θέλουν το κλίμα ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους να μην είναι και το καλύτερο, είπε πως αυτά είναι εικασίες που εξυφαίνονται από συγκεκριμένα κέντρα και διέψευσε τα περί συνάντηση στο σπίτι του με Τσίπρα και Παππά.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, για «ένα δημοσίευμα μίας φυλλάδας  που διαβάζει μόνο ο εκδότης της και ο κ.Μητσοτάκης».

«Όταν θέλουμε να κάνουμε συναντήσεις τις κάνουμε επώνυμα (…) Η εφημερίδα αυτή συνεχίζει να κάνει σενάρια παρά το εξώδικο», τόνισε ο κ.Καμμένος, προσθέτοντας ότι «θα τους στεναχωρήσουμε, γιατί οι προτεραιότητες που έχουμε βάλει και η εντολή που έχουμε λάβει από τον ελληνικό λαό είναι πολύ πιο ισχυρές από την επιστημονική φαντασία ή τον απόκρυφο πόθο κάποιων να γλιτώσουν και από την κάθαρση και από την έξοδο από την επιτροπεία».

Οι δύο στόχοι της κυβέρνησης

Ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ακόμη ότι με τον Αλέξη Τσίπρα και για τον κύριο σκοπό, για τον οποίο συγκροτήθηκε η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τόνισε ότι δύο ήταν οι κύριοι στόχοι: η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση και πως «αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους».

Σημείωσε ότι «γι’ αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, σημείωσε ότι δεν σταματά η διερεύνηση και η κυβέρνηση έχει τη στήριξη να προχωρήσει στη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης και όσοι έχουν την ευθύνη να πληρώσουν για την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τη χώρα

Για το Σκοπιανό

Ο κ.Καμμένος ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τέθηκε στο τραπέζι και το ζήτημα του Σκοπιανού, τονίζοντας ότι επανέλαβε τη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί μη χρήσης του όρου «Μακεδονία».

«Από εκεί και πέρα είναι στα χέρια της FYROM», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας, ότι οι συνταγματικές αλλαγές είναι απαρίτητη προϋπόθεση.

ΝΔ: Όμηροι ο ένας του άλλου

Επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό ‘Αμυνας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι όμηροι ο ένας του άλλου. Μαζί κυβερνούν, μαζί ευθύνονται για όλα και μαζί θα φύγουν», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη.

Print Friendly, PDF & Email