Καμένο χαρτί ο Τσίπρας – Πολιτικά απαξιωμένος, παραμένει έρμαιο των φραξιών του ΣΥΡΙΖΑ

  • Καμένο χαρτί ο Τσίπρας – Πολιτικά απαξιωμένος, παραμένει έρμαιο των φραξιών του ΣΥΡΙΖΑ

Σε τροχιά απόλυτης απαξίωσης, ακόμη και για μεγάλη μερίδα οπαδών του κόμματος του, κινείται πλέον ο Τσίπρας.

Αυτή την αίσθηση που κυριαρχεί σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους δεν την ενισχύουν μόνο οι δημοσκοπήσεις – όσο «πειραγμένες» και να είναι.

Αλλά η πραγματική πολιτική εικόνα που αναδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο επικεφαλής του. Μια εικόνα φθίνουσας πορείας και συρρίκνωσης.

Οι επιπτώσεις της ανυπαρξίας μιας ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αρνητικές για το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Ο εγκλωβισμός του Αλέξη Τσίπρα στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τον Χρήστο Καλογρίτσα έχει τεράστιες συνέπειες στη λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας και δεν είναι σε θέση να επιβάλει πειθαρχία στα κομματικά στελέχη, ούτε να περάσει τη δική του πολιτική γραμμή.

Ο εκφραστής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό ακολουθεί την τακτική της διαρκούς απαξίωσής του, έχοντας ως στρατηγικό στόχο να τον οδηγήσει σε αποστρατεία όταν γίνουν εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα στο “ΚΑΡΦΙ” του Σαββατοκύριακου