Καλτσοπεδιλάτοι μου, ΔΕΝ είναι το πρόβλημα των ΗΠΑ η Ε.Ε. ολόκληρη…

Εντατικές συνομιλίες για μια κοινή θέση της ΕΕ επί των δασμών ΗΠΑ ζητά η Γερμανία.

  • Ε, ναι. Οταν έχει ανάγκη την ΕΕ την οποία καταστρέφει με τις πολιτικές της, η Γερμανία κρύβεται από πίσω της & δεν είναι η πρώτη φορά.
  • Το ίδιο κάνει και με πολλά ανταγωνιστικά Κινέζικα προιόντα. Πχ τα πολύ φθηνότερα ηλιακά κλπ.

ΔΕΝ είναι το πρόβλημα των ΗΠΑ η ΕΕ ολόκληρη καλτσοπεδιλάτοι μου. Ουτε καν το ετήσιο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με τη Γαλλία των $15 δισ. Το πρόβλημά του Τράμπ είναι με τα γερμανικά αυτοκίνητα, όχι με τα γαλλικά αρώματα & τα pret a porter. Είναι τα $64 δισ. έλλειμμα με εσάς αγαπούλες. Συν τα 8 δις ετησίως εμπορικά σας πλεονάσματα, χωρίς να υπολογίσουμε αυτά που κρύβετε, όσο το Ευρωπαικό όριο είναι 6% και η Κομισιόν ποιεί την νήσσαν.

  • Τα υπερπλεονάσματα τα δικά σας αναδείχθηκαν από τα ελλείμματα των υπολοίπων με τις πολιτικές φτωχοποίησης του γείτονα & τώρα κλαίγεστε γιατί κάποιος άλλος δυνατότερος σας κάνει το ίδιο?

Χώρια που η τσιφουτιά σας για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ στο ποσοστό που σας αναλογεί περιορίζεται στο 1,1%, όταν η φτωχή Ελλαδίτσα ξεπερνά το 2% του ΑΕΠ.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της Ευρώπης στις Ηνωμένες Πολιτείες και με περισσότερα από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας στη Γερμανία, η Γερμανία είναι απελπισμένη να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • Ούτως ή άλλως, ο αντίκτυπος στο παγκόσμιο ΑΕΠ δεν θα είναι το μέτρο με το οποίο θα κριθεί πολιτικά αυτός ο εμπορικός πόλεμος.
  • Το μέτρο είναι ποιος θα χάσει τα περισσότερα.
  • Σ’ αυτό, ο Τραμπ θα είναι σίγουρος νικητής, γιατί εσείς θα χάσετε τα περισσότερα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ

Print Friendly, PDF & Email