Καλπάζει η Alpha Bank – Eλκυστική η μετοχή για τους επενδυτές

Η μετοχή της Alpha Bank αποτέλεσε τον κρίσιμο παράγοντα της χρηματιστήριακής συνεδρίασης, καθώς αυξήθηκε σημαντικά κοντά στο +3% και το 1,07 ευρώ, δείγμα της ψήφου εμπιστοσύνης αρκετών επενδυτικών οίκων στην επόμενη ημέρα.

Ενδεικτικά, η Wood εκτιμά ότι -μετά την ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ- η μετοχή της τράπεζας θα φθάσει στο 1,5 ευρώ.

Οπως έγραφε νωρίτερα ο μ/μ

Ξεχωρίζει για μια ακόμη συνεδρίαση η μετοχή της Alpha Bank με κέρδη πάνω από 6% καθώς το νέο στρατηγικό σχέδιο καθιστά την Alpha Bank ελκυστική για τους επενδυτές.

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης υποδέχονται με θετικ σχόλια το νέο στρατηγικό σχέδιο “Project Tomorrow”  και την ανακοίνωσή της για την πρώτη αναπτυξιακή ΑΜΚ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008.

Μάλιστα  η Wood στην ανάλυσή της, θέτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank στα 1,50 Ευρώ με υψηλά περιθώρια ανόδου, διακρίνοντας περισσότερα έσοδα από την επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου και μεγαλύτερη πτώση στο κόστος.

Οπως επισημαίνουν οι αναλυτές, ο στόχος για την κερδοφορία είναι στο 10%, 2 μονάδες πάνω από το 8% που περίμενε μέχρι τώρα ο οίκος.

Την ίδια στιγμή  η KBW σημειώνει ότι το νέο στρατηγικό σχέδιο κάνει την Alpha Bank ελκυστική για τους επενδυτές.

Όπως σημειώνουν στην έκθεσή τους, η ΑΜΚ υποστηρίζει την αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου και την ενίσχυση της κερδοφορίας.

Μπάμπης Πολίτης