Καλό Μήνα Ιούλιο – Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η επιστροφή της Αγοράς σε επίπεδα μέσου ημερήσιου τζίρου 40 – 50 εκατ. ευρώ, ξύπνησε μνήμες από το πρόσφατο μίζερο παρελθόν του Χ.Α., αλλά και κάποιες γκρίνιες για την εικόνα που παρουσιάζουν τα περισσότερα χαρτιά στο ταμπλό.

 • Η αλήθεια είναι, ότι σε μια Αγορά περιορισμένης ρευστότητας, που περιορίζεται έτι περαιτέρω από “νηοπομπή” Α.Μ.Κ. και ομολογιακών εκδόσεων, είναι δύσκολο να κρατηθεί ο ημερήσιος ρυθμός συναλλαγών των 80 εκατ. ευρώ χωρίς να δούμε κάποια “στάση για ανάσες”.

Από το ξεκίνημα της χρονιάς η άντληση κεφαλαίων κοντεύει να ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ (1,3 δισ. ευρώ Τρ. Πειραιώς, 800 εκατ. ευρώ Alpha Bank, 200 εκατ. ευρώ ομόλογο Motor Oil, 100 εκατ. ευρώ ομόλογο Costamare, 60 εκατ. ευρώ Αεροπορία Αιγαίου, 3 εκατ. Τζιρακιάν)

 • Χωρίς σε αυτά τα μεγέθη να λαμβάνονται υπόψη οι διεθνείς εκδόσεις ομολόγων των ΔΕΗ, Μυτιληναίου, Τρ. Πειραιώς κ.λ.π.), γεγονός που δείχνει μεν ισχυρό ενδιαφέρον για την Αγορά Ελληνικού ρίσκου, έχει όμως επιπτώσεις στη ρευστότητα της υποκείμενης Αγοράς. Λεφτά υπάρχουν, απλά δεν είναι άπειρα όπως θα θέλαμε να ήταν.

Ακόμα και έτσι το Χρηματιστήριο έκλεισε το εξάμηνο με κέρδη 10%, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι πολλές και πλούσιες μερισματικές αποδόσεις από 51 Εισηγμένες.

 • Η κόπωση που απόλυτα φυσιολογικά διαπιστώνεται στις τελευταίες δύο εβδομάδες, δεν συνάδει με την ένταση των επιχειρηματικών νέων που διατηρούν ψηλά το ενδιαφέρον εκτός marketας.

Υπάρχει δε η προοπτική, ο Ιούλιος να συνεχίσει να δίνει νέα με παρελκόμενες προεκτάσεις σε μετοχές, αφού μέσα στο μήνα έρχεται το κλείσιμο της Αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, η ανάδειξη του Αναδόχου της Εγνατίας Οδού, μια πιστοληπτική αξιολόγηση χρέους και τα τεστ αντοχής των Ευρωπαϊκών Τραπεζών, από τα οποία μόνο καλά νέα αναμένονται (πλέον) για τις Ελληνικές Τράπεζες.

ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΚΑΛΑ και τώρα συνεχώς μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις σε καθημερινή βάση. Αφήστε που αρκετά κυβερνητικά μέλη δεν τραβάνε ούτε με βίντσι…

****

 • Από την Σκύλλα στη Χάρυβδη και τανάπαλιν  – πόσο να αντέξει αυτή η χώρα;

ΔIABAΣΑΜΕ: Τρυπάκι για την είσοδο των ιδιωτών και στο νερό ανοίγει η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ζητήματα σχετικά με την πανδημία.

Με τα όσα αναφέρονται στην τροπολογία-σκάνδαλο, για τρία χρόνια θα έχει δικαίωμα διαχείρισης των ΕΥΣ στην Αττική η ΕΥΔΑΠ, αλλά μετά τα τρία χρόνια, την αναβάθμιση, τη συντήρηση και τη λειτουργία θα αναλαμβάνει ιδιώτης!

 • Κάνει ό,τι μπορεί δηλαδή η κυβέρνηση να «σπρώξει» ιδιώτες όπου γίνεται, μιας και υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει την πλήρη ιδιωτικοποίηση, τονίζοντας ότι το 50+1% πρέπει να μείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

****

Τόσο η Χάρυβδη όσο και η Σκύλλα εμπλέκονται στους μύθους τόσο του Οδυσσέα όσο και των Αργοναυτών, οι οποίοι πέρασαν από τα στενά αυτά με μικρές απώλειες, γιατί η θεά Ήρα παρακάλεσε τον θεό Ποσειδώνα να την κοιμίσει, τόσο την ίδια όσο και την Χάρυβδη. Είχε έξι κεφάλια που έμοιαζαν με σκύλου, εξού και το όνομά της.

 • Η Σκύλλα και η Χάρυβδη ήταν δυο φοβερά τέρατα της θάλασσας. Οι ναυτικοί που κινδύνευαν στα ταξίδια τους από τα απειλητικά κύματα και τις θύελλες, έπλαθαν με τη φαντασία τους μυθικές μορφές, που λυσσομανούσαν και προσπαθούσαν αγριεμένες να τους καταστρέψουν. Έτσι γεννήθηκαν τα δυο τρομακτικά αυτά τέρατα. Οι τότε θαλασσινοί έβαζαν με το νου τους πως δεν επρόκειτο απλώς για δυνατό άνεμο και για θεόρατα κύματα. Πίστευαν ότι κάτι περισσότερο κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά, κάποιο πλάσμα κακό στην ψυχή και τρομερό στην όψη, που γύρευε το χαμό τους· αυτό προκαλούσε όλη τη φοβερή αναταραχή και η κακοκαιρία δεν ήταν τυχαία.

Έλεγαν πως η Σκύλλα και η Χάρυβδη βρίσκονταν η μια απέναντι από την άλλη, σε ένα στενό θαλάσσιο πέρασμα που, σύμφωνα με τον Όμηρο, ονομαζόταν Πλαγκτές Πέτρες. Το πέρασμα αυτό ήταν εντελώς αδύνατο να το διασχίσει κανείς, λόγω της φοβερής κατάστασης που επικρατούσε εκεί από την παρουσία των δυο τεράτων – ούτε πουλί πετούμενο δε γλίτωνε, αν τολμούσε να το περάσει.

 • Εκεί υπήρχαν πολλά απότομα βράχια, πολύ ψηλά και το κύμα έσκαγε πάνω τους με φοβερό θόρυβο. Το στενό αυτό το τοποθετούσαν σε διάφορα σημεία. Άλλοι έλεγαν πως ήταν ο Βόσπορος, άλλοι στο ακρωτήριο Ταίναρο κι άλλοι κοντά στα Κανάρια νησιά, εκτός Μεσογείου, δηλαδή. Οι πιο πολλοί πίστευαν πως η Σκύλλα και η Χάρυβδη κατοικούσαν στο στενό της Μεσσήνης, ανάμεσα στην Ιταλία και τη Σικελία. Τα δυο τέρατα ήταν εγκαταστημένα σε δυο σκοπέλους. Ο ένας ήταν τόσο ψηλός, που η κορυφή του χανόταν στον ουρανό και ήταν πάντα σκεπασμένη με πυκνά μαύρα σύννεφα.

Η Σκύλλα ήταν κρυμμένη μέχρι τη μέση της μέσα στο βάραθρο της σπηλιάς. Είχε δώδεκα παραμορφωμένα ποδάρια, που υψώνονταν στον αέρα κι έξι πάρα πολύ μακρείς λαιμούς. Τα έξι κεφάλια της ήταν φριχτά, με τρία σαγόνια το καθένα· δηλαδή το κάθε στόμα της είχε τρεις σειρές δόντια, που στάζανε δηλητήριο. Από τη σπηλιά πρόβαλλαν τα κεφάλια της, που βουτούσαν ολόγυρα στο βράχο και μέσα στο νερό: άρπαζαν τα μεγάλα κήτη της θάλασσας, δελφίνια, σκυλόψαρα, φώκιες και τα καταβρόχθιζαν με μανία.

 • Έτρωγαν όμως και ανθρώπους, αν κάποιο καράβι τολμούσε να διασχίσει το στενό. Η Σκύλλα άρπαζε τόσους κωπηλάτες, όσα ήταν και τα φοβερά της στόματα. Γονείς της Σκύλλας ήταν, σύμφωνα με μια παράδοση, ο Φόρκυς και η Κητώ, η οποία είχε γονείς της τον Πόντο και τη Γαία. Παιδιά τους ήταν επίσης και άλλα θαλάσσια τέρατα, όπως η Έχιδνα, οι Σειρήνες και η Θόωσσα, που συμβόλιζε τη μανιασμένη θάλασσα.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ….

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΑ του Μιχάλη Γελαντάλι


@10:15

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: 

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε εκ νέου ο ΓΔΧΑ προσεγγίζοντας το κάτω όριο του εύρους τιμών της τελευταίας περιόδου. Αντιθέτως περισσότερο σταθεροποιητικά κινήθηκαν Ευρώπη και ΗΠΑ.

 • Η επενδυτική κοινότητα συνεχίζει να επικεντρώνεται στα εισερχόμενα μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία επισφραγίζουν την ανοδική πορεία των οικονομιών διατηρώντας την αυξημένη διάθεση για ρίσκο.

Για τον ΓΔΧΑ, υποχώρηση μέχρι και την περιοχή των 870 μονάδων κρίνεται φυσιολογική αν συνεκτιμήσουμε και τις αποκοπές μερισμάτων. Στην περίπτωση περαιτέρω πτώσης τιμών ενδέχεται να παρουσιαστούν βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες στο ταμπλό, εφόσον το διεθνές επενδυτικό κλίμα παραμένει υποστηρικτικό.  Σήμερα, ανακοινώνονται μεταξύ άλλων, και οι λιανικές πωλήσεις Απριλίου στην χώρα μας.

@11:15

 • AYTA που γράφαμε για ΙΝΤΡΑΛΟΤ πέρυσι και μας έλεγαν διάφορα (που να ξέρατε και τι μου έλεγαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις) τώρα τα παρουσιάζουν σε πρωτοσέλιδα. Είναι μάλιστα ικανοί να σας γράφουν, ότι εμείς σας τα λέγαμε…

@11:20

ΑΥΤΗ η πλάκα στο ταμπλό με το ΙΑΤΡΙΚΟ και τα 150 εκατ. αποτίμησης του αλλά και τα παιχνιδάκια των μεγαλομετόχων για να μην ξεφύγει η τιμή (ποιός ξέρει γιατί;) δεν έχει προηγούμενο. Ο όμιλος έχει μία εμπορική αξία τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή πληρώθηκαν προ… τριετίας για το ΥΓΕΙΑ…

 • ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ του ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ έχουν αγοράσει μερικά εκατ.χαρτιά στην τιμή των 2,2500 με 2,3000 ευρώ προ 2ετίας που αποτιμούσαν τον όμιλο σε… 200 εκατ. ευρώ. Τώρα αποτιμάται σε 150 με 155 εκατ. ευρώ. Χαμένοι να βγουν, αποκλείεται στον αιώνα τον άπαντα…

@11:25

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ να είστε στη θέση των επενδυτών μετόχων του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων και να έχετε τοποθετηθεί στη μετοχή τους πριν μόλις 2 χρόνια όταν επί ένα 4μηνο και βάλε διαπραγματευόντουσαν στα επίπεδα των 9,00 με 9,50 ευρώ…

 • Και να εγκλωβιζόσασταν για τον άλφα ή τον βήτα λόγο (εκθέσεις, δηλώσεις υπευθύνων διοίκησης κλπ κλπ), παρατηρώντας τώρα την μτχ τους 3 ευρώ χαμηλότερα και ταυτόχρονα άπειρες δεκάδες μετοχών να έχουν κάνει ξέφρενο πάρτι στο ταμπλό…….

@11:25

ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ η πλέον υποσχόμενη μετοχή του κλάδου κατασκευών για μεγάλες αποδόσεις ανήκει στην Επιτήρηση. Και ας πουν κι ας γράψουν διάφορα, συνηθισμένοι είμαστε σε αυτά… Μιλάμε φυσικά για επιδόσεις στο ταμπλό, όπερ και το σπουδαιότερον για τον μικροεπενδυτή φίλο αναγνώστη μας. Λίγα βάζεις, πολλά κερδίζεις. Όπως και λίγα βάζεις, λίγα χάνεις. Αλλά τουλάχιστον θα έχεις κυνηγήσει το όνειρο…

@11:35

ΣΙΔΜΑ – απάντηση: Την έχουμε μελετήσει και την παρακολουθούμε. Σήμερα ανεβάζει όγκους για τα δικά της δεδομένα, αλλά οι αγοραστές για να βρουν κομμάτια πρέπει να ανεβάσουν τις τιμές. Αλλιώς δεν βλέπουμε να έχουν τύχη. Κλασσική Turnaround Situation, η οποία στα χαρτιά φαίνεται και είναι ακριβή, αλλά προσεχώς μπορεί να μην είναι. Βλέπετε τι γίνεται και αλλαχού (ΑΒΕ, ΕΠΣΙΛ, ΕΝΤΕΡ κλπ).
 • Εχουμε παρατηρήσει ότι πωλητές δεν βγαίνουν στην γύρα, πρέπει να είναι και μαζεμένη η μετοχή. Πρόβλημα η έλλειψη εμπορευσιμότητας, αλλά αυτό ουδέποτε μας απασχόλησε αν βλέπαμε προοπτική. Και η ΣΙΔΜΑ την έχει, όλα δείχνουν και είναι υπέρ της…

@11:40

ΠΛΑΚΑ τους κάνουν στην UNIBIOS… Τους το κατέβασαν το χαρτί κάτω από τα 0,4000 και τώρα τρέχουν να το ξαναμαζέψουν τρία και τέσσερα σεντς υψηλότερα.

@11:45

ΕΔΩ υποχωρούσε το Χ.Α, όταν ανέβαιναν οι ξένες αγορές… Και τώρα που διορθώνουν τι περιμένετε; Να ανέβει αυτό; Αλλωστε, το… Ψωροκώσταινα δεν βγήκε κατά τύχη. Δώστους κλάψα, δώστους δράμα, δώστους μίρλα και πάρτους την ψυχή…
ΕΜΕΙΣ στον κόσμο μας… Καλά χαρτιά, αυξομειώσεις ρευστότητας, εκμετάλλευση ευκαιριών που εμφανίζονται άλλωστε καθημερινά, μακρυά από τις διαφημιζόμενες χαρτάρες τους και πάνω από όλα αδιαφορία για το τι κάνουν οι άλλοι…
ΕΤΣΙ πορευόμαστε μία επταετία από εδώ, τα αποτελέσματα τα ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τους και ομάδα που κερδίζει συνεχώς δεν αλλάζει με τίποτα. Ούτε το σύστημα, ούτε τους πάικτες, πόσο μάλλον τον προπονητή… Και μακρυά από τους… εφήμερους.
@11:45
ΩΧ μόλις ελήφθη, όβερ…

Ναι όντως κάνει πολύ ζέστη….Βρε δε μας παρατάνε με τους πα@άρες του ΧΑΑ που έχουμε μπλέξει…

Ο πρωθυπουργός μιλάει για τρελή ανάπτυξη την επόμενη 2ετία και εδω οι καραγκιόζηδες κρατάνε το μαγαζί μη τους φύγει και δεν πάνε διακοπές…Λ Α Μ Ο Γ Ι Α …
Που είναι ρεεεεεεε ο καθρέφτης της οικονομίας το… χρηματιστήριο;
Καλέ μας φίλε, ήρεμα, θα μας πάθεις τίποτα. Δεν αξίζει να χαλάμε την ζαχαρένια μας με δαύτους…

@12:50

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – Οι πλέον υποσχόμενες μετοχές HIGH RISK – ΗIGH REWARD διαπραγματεύονται και οι τρείς τους στην ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ. Πρόκειται για τις ΦΡΙΓΟ, ΙΝΛΟΤ και ΒΙΟΤΕΡ που δίνουν δικαίωμα στο… όνειρο. Φυσικά δεν προσφέρονται για χήρες και ορφανά, παρά μόνον σε άτομα που ξέρουν πότε πότε και να χάνουν…

@13:00

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Οταν η αγορά πηγαίνει καλά βρίσκεται η ευκαιρία για να γίνονται ΑΜΚ ή να εκδίδονται νέα ομόλογα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφάται η ρευστότητα και η αγορά να δυσκολεύεται να αναρριχηθεί υψηλότερα. Είναι λογικό επομένως να χρειάζεται χρόνο και νέα κεφάλαια για να συμβεί αυτό. Οι προοπτικές της οικονομίας όχι μόνο είναι καλές αλλά δείχνουν σημάδια μίας μακροπρόθεσμης ανόδου.Υπομονή και επιμονή λοιπόν για την συνέχεια, μιας και με σύνεση και στρατηγική μπορούν να βγουν σημαντικές αποδόσεις στο μέλλον.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ και ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ αργότερα στην στήλη του … ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΥ 

 • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ και γι αυτά (Πανάξιος ο μαθητής μου και προοριζόμενος για διάδοχος του μ/μ):

Γιώργος Κατικάς@www.bankingnews.gr 

ΑΓΟΡΑ: Δύο σκέλη είχε η συνεδρίαση. Κινήθηκε αρχικά ήπια ανοδικά αλλά δε μπόρεσε να πλησιάσει τις 900 μονάδες, πήγε όμως να αλλάξει τη βραχυπρόθεσμη τάση και να τη γυρίσει θετική και το κατάφερε για λίγο. Μετά έφυγε κάτω από τις 890 μονάδες, πήγε λίγο αργότερα να ξαναγυρίσει τη βραχυπρόθεσμη τάση και τελικά έκλεισε κάτω από αυτή και κάτω από τις 890 μονάδες.

 • Ένα παιχνίδι με στηρίξεις και αντιστάσεις, αλλά με υψηλότερο όγκο έναντι των προηγούμενων συνεδριάσεων που σημαίνει ότι μπήκαν κάποια στοπ από τους επενδυτές. Δεν αλλάζει η άποψή μας ούτε από αυτή τη συνεδρίαση. Είναι μία διόρθωση που θέλαμε και βλέπαμε πως μπορούσε να έρθει όσο δε ξεπερνούσε η αγορά εμπόδια και δε πήγαινε στις 950 μονάδες.

Βλέπουμε πως οι αποτιμήσεις διορθώνουν, αλλά παράλληλα αυξάνονται και κάποιες ανησυχίες αναφορικά με εξελίξεις που έχουν να κάνουν είτε με τουρισμό, είτε με πρώτες ύλες, είτε με μεταφορικά κόστη, είτε, είτε, είτε…

 • Λογική και αυτή η εξέλιξη καθώς όταν είναι «κόκκινες» οι αγορές οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο σε σύγκριση με όταν είναι «μπλε». Σήμερα είχαμε την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και είχαμε και κλείσιμο εξαμήνου, αλλά όχι κινήσεις ωραιοποίησης.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Η αποκοπή του μερίσματος στην ΕΥΔΑΠ επηρέασε τη μετοχή. Έχασε όλο το μέρισμα και κάμποσο ακόμη. Στα 8,27 ευρώ και στο -4,28% με 94 χιλ. τεμάχια όγκο. Το ίδιο είχαμε και στον ΟΛΘ. Έχασε όλο το μέρισμα και κάτι ακόμη. Στα 27 ευρώ και στο -6,25% με όγκο κάτω από 6 χιλ. τεμάχια.

 • JUMBO: Χάθηκε πάλι η στήριξη. Διατήρηση της διορθωτικής κίνησης στο ΧΑ θα μπορούσε να δώσει σημαντικά καλύτερο σημείο εισόδου.

ALPHA BANK: Φαίνεται πως κλείνει το όποιο discount είχε η τιμή διάθεσης. Στα 1,0780 ευρώ και στο -3,75% με όγκο 10 εκατ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 1,66 δισ. ευρώ και σύντομα πάνω από τα 2,4 δισ. ευρώ.

 • ΔΕΗ: Η χθεσινή υποχώρηση κατά 1,43% δεν μας αλλάζει την μεγάλη εικόνα της μετοχής.

ΤΙΤΑΝ: Όλο και πιο ελκυστική γίνεται η τιμή.

 • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δεν θα θέλαμε να δούμε άλλη υποχώρηση με βάση την εικόνα του διαγράμματος.

ΣΙΔΜΑ: Στο +18,92% και στα 1,32 ευρώ με καλό όγκο 18 χιλ. τεμάχια.

 • UNIBIOS: Έβγαλε αντίδραση, λόγω της παρουσίασης που είχε σε δημοσιογράφους. Στα 0,4290 ευρώ και στο +6,45%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Επέστρεψε και πάλι κοντά στα 0,60 ευρώ και λογικά θα ξαναδοκιμάσει τη διάσπαση.

 • FRIGOGLASS: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά. Είχε και γενική συνέλευση χθες και ειπώθηκαν αρκετά από τη διοίκηση τα οποία θα διαβάσετε σήμερα. Στο +3,01% και στα 0,1370 ευρώ.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Αν και έχει κάποια υποχώρηση από τα υψηλά της, μετά και το σημερινό -6,83% η άνοδος από την αρχή του έτους είναι τεράστια. Επομένως, δικαιολογούμε και κάποιες μεγάλες διορθώσεις.

 • ΤΕΧΝΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Λίγο πίσω έκαναν οι αγοραστές, δεν ήταν άλλωστε και πολλοί και αμέσως πήγε χαμηλότερα.

AS COMPANY: Τα όσα είπε πρόσφατα η διοίκηση στη γενική συνέλευση μάλλον έχουν επηρεάσει τους επενδυτές. Θα λέγαμε πως σε γενικές γραμμές είπε αυτά που είχε πει και ο κ.Βακάκης. Σιγά-σιγά περισσότεροι επιχειρηματίες αναφέρονται στο θέμα των μεταφορικών και των πρώτων υλών.

 • Εδώ όμως ίσως έχουμε και κάποιο μεγάλο πωλητή, επομένως θέλει λίγο προσοχή. Η αποτίμηση των 29,4 εκατ. ευρώ είναι αρκετά ελκυστική για όσους έχουν ρευστότητα, αλλά δεν αποκλείουμε να δούμε και καλύτερα επίπεδα.

Γιώργος Κατικάς@www.bankingnews.gr
george.katikas@gmail.com

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

Ξαφνικό αγοραστικό ενδιαφέρον στην ΣΙΔΜΑ** (+18,92%), βγήκαν εντολές αγορών σε ΑΝΕΚ (+2,47%) και Mevaco (+0,26%), συνεχίζεται η κίνηση ασανσέρ σε ΞΥΛΚ (+3,72%) και Intralot (-5,43%), ανέβασε συναλλαγές η Unibios (+6,45%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην Κρι Κρι (-2,73%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Μινέρβα (+2,38%), Premia (+1,74%), Fieratex (+2,13%), Moda Bagno (+1,59%), Μουζάκη (+4,93%) και Ελινόιλ (+1,56%), στις 23/6 το τελευταίο θετικό κλείσιμο για την Foodlink (-2,70%) και στις 17/6 για την Τζιρακιάν (-2,19%).

 • Επιστροφή αγοραστών σε Frigoglass (+3,01%) και Ιντρακόμ (+0,13%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για Ιντεάλ (-2,70%) και Space (-2,79%), παρουσία πωλητή σε ΒΙΟΚΑ -5,06% (-5,06%), Λανακάμ (-6,83%), Νάκα (-0,95%), Επίλεκτο (-2,65%), Logismo (-3,45%), BriQ (-1,98%) και Τεχν. Ολυμπιακή (-3,15%, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της Εισηγμένης), ενώ μένει να φανεί αν θα δικαιωθούν τα χαρτοφυλάκια που παίρνουν θέση στην Δομική Κρήτης** (+2,56%) βάζοντας σύσταση για τον τίτλο “stay long” (!)

**Ας είναι καλά ο μ/μ… Ηταν αρκετή μία αναφορά του… Δεν μας άρεσε όμως το +20%, επομένως μεγάλη προσοχή.

** Δεν τους άρεσε κάτω από τα 0,2000 ευρώ, ούτε κάτω από τα 0,2500 και 0,3000 κοκ. Τους έφταιγε τότε η δικαστική διένεξη κλπ τρίχες κατσαρές.


ΝΑΟΣ: The S&P 500 closed at a record again Wednesday, wrapping up a positive end to the first half of the year following a stronger private jobs report, with investors touting further market gains for remainder of the year.

 • The S&P 500 rose 0.20% to a record intraday level of 4,297.32 , and is up more than 15% for the year. The Dow Jones Industrial Average was up 0.61%, or 210 points, the Nasdaq was down 0.17%.ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.