Καλό είναι να αρχίσουν να μαζεύονται τα στελέχη της Ελληνικής Λύσης, και ο αρχηγός τους βεβαίως…

Οι αντοχές του χρυσαυγιτισμού

….Κατόπιν αυτών, μένω σε μια πανομοιότυπη δήλωση που έκαναν τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και άλλοτε δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, η θητεία του οποίου συνέπεσε με την εκλογή Κασιδιάρη στον πρώτο δήμο της χώρας και ήταν από τους πρώτους που ένιωσαν από την αρχή τη βία των χρυσαυγιτών – μέχρι και πιστόλι του είχε βγάλει ο σκοτεινός «Καιάδας». Διερωτήθηκαν και οι δύο ότι «με τη Χρυσή Αυγή τελειώσαμε, με τον χρυσαυγιτισμό όμως;». Ο κ. Τσίπρας δεν εξειδίκευσε, παρά γενικά μίλησε για συμπεριφορές, κοινωνικές, πολιτικές και άλλες που μπορεί να τον προσδιορίζουν. Ο κ. Καμίνης όμως υπήρξε σαφέστερος.

  • Κατέγραψε ως συγγενή προς τον χρυσαυγιτισμό δύναμη, για τον λόγο της κυρίως και όχι για τις πράξεις της, την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου. Είπε χαρακτηριστικά ότι πολλές φορές ο λόγος τους στη Βουλή είναι εξοργιστικός, ταιριάζει με εκείνον της Χρυσής Αυγής, μιλάνε σχεδόν με την αυτή εχθροπάθεια, χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα, ειδικά όταν μιλούν για τους μετανάστες απευθύνονται στο ένστικτο των ανθρώπων παρά στη λογική τους, κοινώς θέλουν να φοβίσουν τον κόσμο.

Και επειδή ο φόβος γεννά οργή και κατ’ επέκταση οδηγεί στην πολιτική βία, καλό είναι να αρχίσουν να μαζεύονται τα στελέχη της Ελληνικής Λύσης, και ο αρχηγός τους βεβαίως, που νομίζει ότι θα προκόψει αλαλάζοντας και κραδαίνοντας ρομφαία δήθεν αληθείας…