Καλλιόπη Βαρδάκα: Το βραδινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Δευτέρα 24 Maίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ (και) ΓΙΑ ΣΑΣ ίσως τα βρείτε ενδιαφέροντα

 • Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι η Αγγλική λέξη “copper” και το αντίστοιχο χημικό σύμβολο Cu, προέρχονται από την Λατινική λέξη cuprum η οποία με την σειρά της προέρχεται από λέξη Cyprium μιας και η Κύπρος ήταν η μεγαλύτερη πηγή χαλκού για την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.
Εικόνα

Εικόνα


Αδιανόητο

ΚΚΕ για αεροπειρατεία Λευκορωσίας: Ωμή παρέμβαση από Ε.Ε. και ΗΠΑ στα εσωτερικά της Λευκορωσίας

 • Όταν νομίζεις πως επειδή έσβησες τα sms από το κινητό σου σβήστηκαν και από του Καλογρίτσα. #Pappas_gate
Εικόνα

 • Μιλούσαν με τους διπλανούς εγώ διάβαζα
 • Πήγαιναν για καφέ εγώ διάβαζα
 • Έκαναν πάρτι εγώ διάβαζα
 • Κάνανε πορείες καταλήψεις εγώ διάβαζα
 • Πήγανε διακοπές εγώ διάβαζα, τα εκτός ύλης
 • Γυρίζανε με γκόμενες εγώ διάβαζα
 • Και τώρα που παίρνω 5φορές τον μισθό τους, θέλουν να τα μοιραστούμε

 • ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όποιος μιλάει απαξιωτικά για τις αλλαγές στην Ακρόπολη προφανώς δεν την έχει επισκεφθεί. Ούτε πριν, ούτε τώρα.
 • Δαγκώσανε 3.000.000€ από έναν ημιθανή επαγγελματικά εργολάβο για να στήσουν μια εφημερίδα που διαβάζουν μεταξύ τους. Φανταστείτε την έκταση του #pappas_gate σε όλους τους άλλους επιχειρηματίες που μπαινόβγαιναν 4,5 χρόνια στο Μαξίμου. Εννοείται, με βαλίτσες.
  Εικόνα

  Εικόνα

 • ΝΔ: Περιφερόμενος Μαυρογιαλούρος ο κ. Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας, ως περιφερόμενος Μαυρογιαλούρος, συνεχίζει να υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ΝΔ, απαντώντας στα ερωτήματα-καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ηλεία.

«Σημερινή στάση η Ηλεία», αναφέρει η Πειραιώς, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Και Πανεπιστήμια φτιάχνει και δρόμους ανοίγει κι όσα δεν έκανε επί 4 χρόνια θα κάνει. Χρειάζεται όντως απύθμενο θράσος ώστε, αντί να απολογείται, να ζητάει και τα ρέστα».

 • Αναφορικά με το δρόμο Πατρών-Πύργου, η ΝΔ επισημαίνει ότι «η Πατρών-Πύργου είχε δημοπρατηθεί το 2014 με μία μόνο εργολαβία προϋπολογισμού 443 εκατ. ευρώ, η οποία αν προχωρούσε, σήμερα το έργο θα ήταν έτοιμο».

Ωστόσο, αναφέρει, «το 2015, μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν να ακυρώσει τον ενιαίο διαγωνισμό και να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου μέσω 8 εργολαβιών», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «να χαθούν άλλα 2 χρόνια μέχρι να ετοιμαστούν τεύχη δημοπράτησης και να διεξαχθούν διαγωνισμοί και για τις 8 εργολαβίες, που είχαν τελικά συνολικό προϋπολογισμό 510 εκατ. ευρώ».

Αναφέρεται, επίσης, για το ίδιο έργο ότι «το 2019, είχαν υπογραφεί 5 από τις 8 συμβάσεις, ενώ για τις υπόλοιπες 2 (Δουναίικα – Πύργος και Βάρδα – Α.Κ. Κυλλήνης), ο προσωρινός ανάδοχος είχε κηρυχθεί οριστικά έκπτωτος (Καλογρίτσας), καθώς δεν μπόρεσε να προσκομίσει την απαραίτητη εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης για το έργο, ενώ στο τρίτο (Α.Κ. Κυλλήνης – Αμαλιάδα) υπήρχαν αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ. Γι’ αυτό το «έργο» καμαρώνει ο κ. Τσίπρας», καταλήγει η ΝΔ.

 • Σχετικά με την αναμόρφωση του Πανεπιστημιακού Χάρτη, η Πειραιώς υπογραμμίζει ότι «ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αγνοεί εντελώς την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών που ενέκρινε, με συντριπτική πλειοψηφία, το Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών (45 υπέρ, 3 λευκά & 3 κατά)».

Και διευκρινίζει ότι, στο Τμήμα Γεωπονίας Αμαλιάδας, «το ποσοστό αποφοίτησης είναι μόλις 3,6%, δηλαδή από τους περίπου 200 εισακτέους κάθε χρόνο, αποφοιτούν 7 άτομα!», καταλήγοντας ότι «οι αριθμοί για το αν υπάρχει ανάγκη τέτοιου τμήματος, μιλούν από μόνοι τους».

 • Η ΝΔ επισημαίνει, ακόμη ότι, στις εγκαταστάσεις του πρώην Τμήματος Γεωπονίας, έχει προταθεί η ίδρυση Πρότυπου Εκπαιδευτικού Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Ένα πρότυπο κέντρο, το οποίο θα περιλαμβάνει Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης επιπέδου 3, Επαγγελματικό Λύκειο με κατεύθυνση γεωπονίας επιπέδου 4 και Δημόσιο Θεματικό ΙΕΚ στη Γεωπονία επιπέδου 5.

Όσο για το τμήμα Μουσειολογίας, υποστηρίζει η Πειραιώς, «ο παγκόσμιος κανόνας είναι να αποτελεί είτε αντικείμενο μεταπτυχιακών ή (πιο σπάνια) ειδική κατεύθυνση μέσα σε κάποιο τμήμα αρχαιολογίας ή ιστορίας της τέχνης ή αρχειονομίας».

Και αναφέρει ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τρεις ευρωπαϊκές χώρες:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι:
– η Ιταλία, χώρα με τεράστια πολιτισμική κληρονομιά και με 4.880 μουσεία,
– η Γαλλία που έχει το Λούβρο με 2.200 υπαλλήλους και 1.218 μουσεία,
– η Ισπανία με 1.500 μουσεία,
δεν έχουν αποκλειστικές προπτυχιακές σπουδές μουσειολογίας, αλλά μόνο μεταπτυχιακά ενός έτους».

«Προφανώς, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον περιφερόμενο Μαυρογιαλούρο κ. Τσίπρα. Είναι όμως η αλήθεια», καταλήγει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.


ΙΘΑΚΗ 

Ιθάκη, ΙΘΑΚΗ, Διακοπές στην Ιθάκη - Επτάνησα - Ιθάκη διακοπές, Ιθάκη παραλίες, Ιθάκη αξιοθέατα

Γυρίστε την Ιθάκη σε 48 ώρες (photos)

Τα 9 πανέμορφα χωριά της Ιθάκης | Terrabook Blog

Έγκλημα στην Ιθάκη: Τον σκότωσε γιατί φοβήθηκε μην χάσει το παιδί του

Ιθάκη: Γαλαζοπράσινο όνειρο | Jenny.gr

 • Νωρίτερα θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ λυκείου.

Όπως έγινε γνωστό, η υφυπουργός Παιδείας Ζωή Μακρή υπέγραψε την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης «Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021».

 • Συγκεκριμένα, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, ορίζεται η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Ωστόσο, για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας – λόγω της επικείμενης έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων – ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 – 2021 ορίζεται η 2α Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη.

 • Η απόφαση αυτή λήφθηκε στο πλαίσιο προστασίας των μαθητών που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ διευκρινήσεις έχουν δοθεί και για την περίπτωση που κάποιος μαθητής νοσήσει κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, με τη συμμετοχή του να πηγαίνει για τις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου.

Τι θα γίνει αν υποψήφιος νοσήσει στις πανελλαδικές

Πριν από λίγες ημέρες, είχε αναφερθεί στο θέμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία».

****

-Γιαννάκη αντίφα πες μας μερικά νησιά του Αιγαίου.
 • -Μάλιστα κυρία. Η Σάμος, η Ρόδος, η Έβρος.
Εικόνα
 • Το πρώτο από τα 18 Rafale που φόρεσε το εθνόσημο! Με το καλό στα γαλανόλευκα κ τα υπόλοιπα! Η πατρίδα μας θωρακίζεται! Περηφάνια μόνο! #Rafale
Εικόνα

*****

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ

 • Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ, καθώς προηγείται κατά 13,2 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN, για το μήνα Μάιο.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, στην πέμπτη το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος με 41%, ενώ δεύτερος – για άλλη μία φορά – είναι ο… «κανένας» με 32%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να έρχεται τρίτος με 23%.

Με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο «τιμόνι» της χώρας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπορεί να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη μετά την πανδημία.

Ωστόσο, οι περισσότεροι, σε ποσοστό 53%, δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, 67%, για τον τρόπο με τον οποίο σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμών.

«Αγκάθι» το νομοσχέδιο για το εργασιακό

Δυσμενείς για τους εργαζόμενους θεωρεί το 54% των ερωτηθέντων τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα εργασιακά, με ένα 25% να απαντά ότι τις θεωρεί ευνοϊκές.

Τα τελευταία περιστατικά εγκληματικότητας έχουν προκαλέσει την ανησυχία αρκετών πολιτών, με το 34% να δηλώνει ότι αισθάνονται λίγο ασφαλείς, το 33% καθόλου και το 24% αρκετά.

Εικόνα


 • ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ

Εικόνα

 


 • Γιατί αφήσατε πίσω τις οικογένειές σας. Είναι ένα ερώτημα… #λαθρομεταναστευτικο

  Εικόνα

  Τον άλλο τον περίμενα για δουλειά, μ είχε στήσει κανα 2ωροΣόρρυ με πήρε ο ύπνος μου λέει, ήμουν χάλια, πίνω απ το Σάββατο που σήκωσε το κύπελλο η Παοκάρα

 • ΜΗΝΥΜΑ: Θα πάρει ο Μπορέλ τον Σαρλ Μισέλ, ο Σαρλ Μισέλ την Ούρσουλα, η Ουρσουλα πίσω τον Σαρλ, μετά θα μιλήσουν και οι τρεις μαζί με τους ηγέτες και τελικά δεν θα κάνουν τίποτα. Μια ήπειρος με τεράστια πολιτική παράδοση γελοιοποιείται από ασήμαντα και ανίκανα ανθρωπάκια.
 • Ακούω τον Ζαχαριάδη να διαμαρτύρεται για τη δυσκολία των θεμάτων στις εξετάσεις για την ιθαγένεια. Λέει ότι δεν ξέρει ούτε ο ίδιος τις απαντήσεις. Όμως, οι ερωτήσεις είναι από τράπεζα θεμάτων. Το ζήτημα είναι να μελετήσουν, να μάθουν την ελληνική κουλτούρα οι υποψήφιοι.
 • Εικόνα

Εικόνα

Εγκρεμνοί: Η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας ξανά προσβάσιμη μετά από 6 χρόνια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ 

ΠΟΠΗ ΒΑΡΔΑΚΑ